Κοινωνία

17 Σεπτεμβρίου 2024 11:54

Φουρνά Ευρυτανίας: Οικογένεια με 6 παιδιά μετακόμισε στο χωριό μετά από έκκληση των κατοίκων (εικόνες)

Τι δήλωσε ο πατέρας για την απόφαση να μετακομίσει το ζευγάρι και τα παιδιά τους από το εξωτερικό στα Φουρνά και τι σκέπτεται για το μέλλον της πολύτεκνης οικογένειας του.

Φουρνά Ευρυτανίας: Οικογένεια με 6 παιδιά μετακόμισε στο χωριό μετά από έκκληση των κατοίκων (εικόνες)
-

Εγκαταστάθηκε η πρώτη οικογένεια στη Φουρνά Ευρυτανίας, η οποία έγινε δεκτή με συγκίνηση από τους κατοίκους.

Σύμφωνα με το Lamianow, o Στέφανος Κωστόπουλος, πατέρας 6 παιδιών, μίλησε στην εκπομπή “Πάμε Πλατεία” του Lamia Polis 87,7 για την απόφασή του να εγκαταλείψει τη ζωή του στη Γερμανία και μαζί με την οικογένεια να εγκατασταθούν στο χωριό της Ευρυτανίας.

Φουρνά Ευρυτανίας - Οικογένεια

Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκαν ήταν να ζήσουν τα παιδιά στη φύση, στην ηρεμία. Και στη Γερμανία και στην Αθήνα, είναι μέσα στο άγχος, δεν είναι τόσο άνετα να βγουν έξω. Θεώρησα ότι θα είναι καλύτερα στο χωριό. Στη Γερμανία δούλευα σε εργοστάσιο με μέταλλα που φτιάχνεις εξαρτήματα για το αυτοκίνητο. Είμαι από τη Νάξο και η σύζυγός μου είναι από την Αθήνα. Υπάρχουν θέσεις στον Δήμο για να εργαστώ ή στην κοπή ξυλείας στο χωριό ή άλλες αγροτικές και όχι μόνο δουλειές”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Φουρνά Ευρυτανίας - Οικογένεια

Όπως είπε βρίσκεται σε αναζήτηση νέου σπιτιού για τον χειμώνα, ενώ ήδη τα παιδιά είναι πολύ ευχαριστημένα από την ζωή που αντίκρυσαν αλλά και από την φιλοξενία των κατοίκων.

Στα απώτερα σχέδια του ζευγαριού εάν όλα πάνε καλά, είναι να ανοίξουν έναν φούρνο, καθώς δεν διαθέτει το χωριό.

Πρόσφατα είχε αναρτηθεί αγγελία στα κοινωνικά δίκτυα, κάνοντας έκκληση σε οικογένειες με παιδιά να μετακομίσουν σε χωριό κοντά στο Καρπενήσι, έχοντας τη στήριξη των κατοίκων.

Η δράση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Μητρόπολης σε συνεργασία με τον ιερέα της Φουρνάς πάτερ Ντούσικο Κωνσταντίνο.

Στις οικογένειες παρέχεται δωρεάν σπίτι, δουλειά αλλά και βοήθεια με τα πρώτα έξοδα από όλο το χωριό ενώ στο συγκεκριμένο μέρος υπάρχουν σχολεία για τα παιδιά.

Ειδήσεις σήμερα:

ΕΟΠΥΥ – Παράνομες συνταγογραφήσεις: Έτσι “ξεσκέπασε” η ΕΛΑΣ το κύκλωμα

Χανιά: Μπούκαραν σε σχολείο και “χαράκωσαν” μαθητή

Γάζα: Ο “πόλεμος φθοράς” της Χαμάς και οι ελπίδες για ανακωχή που λιγοστεύουν

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)