Κοινωνία

11 Σεπτεμβρίου 2024 13:11

Κως: Σέρφερ εντόπισε σορό στην θάλασσα

Πώς εντόπισε ο άνδρας την σορό, η οποία σύμφωνα με εκτιμήσεις, βρισκόταν περισσότερο από μία εβδομάδα στο νερό.

Κως: Σέρφερ εντόπισε σορό στην θάλασσα
-

Σάλο και αναπάντητα ερωτήματα εγείρει ο εντοπισμός ενός νεκρού άνδρα στην Kω, στη θάλασσα σε σημείο κοντά σε παραλία του νησιού. Τη σορό εντόπισε ένας σέρφερ ο οποίος ανέβασε το συμβάν στο κανάλι του στο YouTube. Ο σέρφερ, παρατήρησε την σορό ενός άνδρα να επιπλέει στην θάλασσα τη στιγμή που είχε την action camera πάνω τουΗ σορός του άνδρα εντοπίστηκε στην κοσμοπολίτικη περιοχή Λάμπη της Κω.

Πολλοί τουρίστες από τα γύρω ξενοδοχεία είχαν κατέβει για να βιντεοσκοπήσουν το περιστατικό, ενώ ειδοποίηση είχε λάβει το Λιμενικό καθώς το ΕΚΑΒΗ δημοσιογράφος Χαρά Αναστασάκη, η οποία επικοινώνησε με το Λιμενικό, ανέφερε στο MEGA πως δεν έχει γίνει ακόμα ταυτοποίηση της σορού του άνδρα και δεν υπάρχει κάποια δήλωση αγνοούμενου στο νησί.

Στην συγκεκριμένη περιοχή αλλά και σε άλλες νησιωτικές περιοχές είναι σύνηθες φαινόμενο να εντοπίζονται σοροί στην θάλασσα, και ειδικότερα σοροί προσφύγων που προσπάθησαν να περάσουν να σύνοραΩστόσο, σύμφωνα με τον άνδρα που εντόπισε τη σορό, τα ρούχα του παρέπεμπαν σε ρούχα σέρφερ.

Λιμενικό - σκάφος

Σύμφωνα με το Λιμενικό, η σορός βρίσκεται περισσότερο από μία εβδομάδα στο νερό και εκτιμάται ότι παρασύρθηκε από τα θαλάσσια ρεύματα. Ο σέρφερ, Διονύσης Μπαλτσής μίλησε στην δημοσιογράφο Χαρά Αναστασάκη για το συγκεκριμένο περιστατικό και ανέφερε: «Προχθές την Κυριακή, το μεσημέρι, γύρω στις 3 η ώρα, εγώ με έναν φίλο κάναμε kitesurf στην Λάμπη, στον Φάρο, όπως συνήθως, και βρήκα τον άνθρωπο να επιπλέει. Πιστεύω ήταν 2-3 μέρες μέσα στο νερό, γιατί είχε ασπρίσει τελείως το σώμα του, και είχε μαύρες κηλίδες πάνω στο δέρμα». Και πρόσθεσε«Ήταν λευκός και φαλακρός και φορούσε ρούχα τα οποία φοράμε και εμείς, του σερφ, δηλαδή λύκρα μπλουζάκι και παντελονάκι από αυτά που στεγνώνουν γρήγορα. Σίγουρα ήταν ένας άνθρωπος που ήξερε την θάλασσα, έκανε κάποιο υδάτινο σπορ. Είχαν ενημερωθεί ήδη οι Αρχές γιατί το πτώμα ήταν πάρα πολύ κοντά στην ακτή, δηλαδή γύρω στα 100 μέτρα.

Και από τα ξενοδοχεία είχαν έρθει ήδη τουρίστες, και βγάζανε βίντεο και υπάρχει και ένα φυλάκιο του στρατού, που τους έκανα νόημα ότι υπάρχει ένα πτώμα στην θάλασσα», δήλωσε ο κ. Μπαλτσής.

Ειδήσεις σήμερα:

Θεσσαλονίκη - 2ο ΓΕΛ: Μαθητές Γ’ Λυκείου καλούνται να αλλάξουν κατεύθυνση ή σχολείο! (εικόνες)

Debate : Τραμπ και Χάρις διασταύρωσαν “τα ξίφη τους”

Δυτική Όχθη: Νεκροί σε ισραηλινό βομβαρδισμό (βίντεο)

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)