Κοινωνία

11 Σεπτεμβρίου 2024 09:23 Τελευταία ενημέρωση : 11 Σεπτεμβρίου 2024 12:18

Θεσσαλονίκη - 2ο ΓΕΛ: Μαθητές Γ’ Λυκείου καλούνται να αλλάξουν κατεύθυνση ή σχολείο! (εικόνες)

Αντιδράσεις από τους τελειόφοιτους μαθητές και τις οικογένειες τους προκαλεί η ενημέρωση τους, λίγες ώρες πριν αρχίσει η σχολική χρονιά, ότι καταργείται ολόκληρο τμήμα στο σχολείο.

Θεσσαλονίκη - 2ο ΓΕΛ: Μαθητές Γ’ Λυκείου καλούνται να αλλάξουν κατεύθυνση ή σχολείο! (εικόνες)
-

2ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης - Διαμαρτυρία

Με διαμαρτυρίες μαθητών και των οικογένειων τους ξεκίνησε η σχολική χρονιά στο 2ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Θεσσαλονίκη, Πωλίνα Κολοκοτρώνη.

Αργά το απόγευμα της Δευτέρας, μέσω mail, όπως αναφέρουν οι γονείς, ενημερώθηκαν από το σχολείο ότι καταργείται το τμήμα της θεωρητικής κατεύθυνσης στην Γ’ Λυκείου, λόγω του μικρού αριθμού μαθητών και έλλειψης καθηγητών.

Οι γονείς και οι τελειόφοιτοι μαθητές ενημερώθηκαν λίγες ώρες πριν απο τον αγιασμό και το πρώτο κουδούνι ότι ουσιαστικά τα παιδιά που ξεκινούν μαθήματα στην Γ’ Λυκείου θα πρέπει να αλλάξουν σχολείο ή σε άλλη περίπτωση να αλλάξουν κατεύθυνση!

Σήμερα το πρωί, γονείς των 8 παιδιών που επηρεάζονται από τις αρνητικές εξελίξεις έκαναν διαμαρτυρία έξω από το σχολείο, ζητώντας να δοθεί λύση που να μην ανατρέπει τον προγραμματισμό των παιδιών στην πιο κρίσιμη τάξη της σχολικής ζωής τους, στο τέλος της οποίας θα κληθούν να δώσουν Πανελλαδικές Εξετάσεις.

2ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης - Διαμαρτυρία

Έτσι, με αποχή από τον αγιασμό ξεκίνησε η σχολική χρονιά για όλους τους μαθητές του 2ου Γενικού Λυκείου Θεσσαλονίκης, καθώς μαθητές όλων των τάξεων συμπαραστάθηκαν στους συμμαθητές τους και όλα όλα τα παιδιά έμειναν έξω από την πόρτα του σχολείου.

Γύρω στις 10:00 της Τετάρτης, στο σχολείο βρέθηκε ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας για να μιλήσει με γονείς και εκπαιδευτικούς, αναφορικά με το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.

Ο κ. Αλέξανδρος Κόπτσης ζήτησε από τα παιδιά να κάνουν τον αγιασμό και δεσμεύτηκε πως αύριο θα βρεθεί λύση στο πρόβλημά τους, κάτι πάντως για το οποίο οι γονείς ζήτησαν έγγραφες διαβεβαιώσεις.

2ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης - Διαμαρτυρία

«Αρχικά να ξεκαθαρίσω ότι δεν υπάρχουν συγχωνεύσεις τμημάτων και σχολείων στην Κεντρική Μακεδονία. Υπάρχει ένας εξορθολογισμός, κάποιων τμημάτων σε μικρή έκταση, όπου τα παιδιά είναι πολύ λίγα και ουσιαστικά λιγότερα απ’ ότι προβλέπει η κείμενη νομοθεσία. Παρόλα αυτά εμείς είμαστε εδώ για να λύνουμε θέματα. Σήμερα συνάντησα τους γονείς των μαθητών. Πρότεινα λύση, ζήτησα να μπουν οι μαθητές τώρα στο σχολείο, για να μη χαθεί ούτε μισή ώρα μάθημα. Δεσμεύτηκα και δεσμεύομαι ότι μέχρι αύριο θα έχουμε λύσει στο θέμα, αφού μπουν τα παιδιά μέσα στο σχολείο. Οι γονείς ήταν ανένδοτοι, η απάντηση τους ήταν: “μόνο αν δούμε εγγράφως θα μπούμε”. Δεν μπορεί το υπουργείο Παιδείας να είναι δέσμιο κανενός. Εμείς είμαστε εδώ για τα παιδιά. Για εμάς όλα τα παιδιά, είναι παιδιά αυτής της Περιφέρειας», τόνισε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του ο κ. Κόπτσης.

Από την πλευρά του ο Χρήστος Σταματίου, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης, υποστήριξε πως ρώτησαν τον κ. Κόπτση εάν είναι ο αρμόδιος για να δώσει λύση στο ζήτημα και εκείνος απάντησε αρνητικά, ωστόσο τους είπε ότι θα πιέσει την κατάσταση.

«Η λύση που μας πρότεινε ο κ. Κόπτσης, είναι να μπουν μέσα οι μαθητές, να κάνουμε τον αγιασμό και το πρόβλημα θα λυθεί στο άδηλο μέλλον. Τον ρωτήσαμε αν είναι ο αρμόδιος για τη επίλυση του θέματος και μας είπε όχι, αλλά θα πιέσει. Του είπαμε ότι αν δεν δεσμευτεί εγγράφως πως θα λυθεί το πρόβλημα, δεν θα μπουν οι μαθητές στις τάξεις. Είναι μια λογική του διαίρει και βασίλευε, είναι πρωτάκουστα πράγματα αυτά. Δεν μπορεί παιδιά και γονείς να αντιμετωπίζονται σε μία τέτοια λογική. Δεν θέλουμε χάρη, θέλουμε τα παιδιά μας να φοιτήσουν στο δημόσιο σχολείο, με όρους που ίσχυαν μέχρι πριν μια εβδομάδα», ξεκαθάρισε ο κ. Σταμάτιου.

Στη συνάντηση του κ. Κόπτση συμμετείχαν γονείς και κηδεμόνες του 4ου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης, το οποίο αντιμετωπίζει παρόμοιο πρόβλημα, καθώς τους ενημέρωσαν πως μερικά τμήματα μαθητών θα πρέπει να μετακινηθούν σε άλλα σχολεία της πόλης, λόγω του μικρού αριθμού τους.

Ειδήσεις σήμερα:

Θηβών: Σκοτώθηκε οδηγός με μηχανή που είχε κλαπεί λίγες ώρες νωρίτερα

Debate: Η Τέιλορ Σουίφτ στηρίζει την Κάμαλα Χάρις στις αμερικανικές εκλογές

Η μεγάλη εικόνα, το ρίσκο του Μαξίμου και τα στοιχήματα

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)