Κοινωνία

10 Σεπτεμβρίου 2024 13:25

Τουρκία - Προφυλάκιση οδηγού και συνοδού εκδρομής: Αγωνία για την τύχη των δύο Ελλήνων

Ποια είναι θα είναι η συνέχιση της διαδικασίας ενώπιον της τουρκικής δικαιοσύνης. Ποιο έγγραφο από την Ελλάδα θα χρησιμεύσει στους κατηγορούμενους προκειμένου να αποφυλακιστούν.

Τουρκία - Προφυλάκιση οδηγού και συνοδού εκδρομής: Αγωνία για την τύχη των δύο Ελλήνων
-

Η περιπέτεια των δύο Ελλήνων από τη Θεσσαλονίκη οι οποίοι κρατούνται στην Ραιδεστό, φαίνεται ότι θα κρατήσει κι άλλο. Η διαδικασία θα διαρκέσει αρκετές ημέρες και όλα θα εξαρτηθούν από τα έγγραφα τα οποία θα υποβάλει το τουριστικό γραφείο στο τουρκικό δικαστήριο, ως μέσα απόδειξης των ισχυρισμών των κατηγορουμένων,.

Όσο ο αρχηγός του γκρουπ των Ελλήνων και ο οδηγός του λεωφορείου παραμένουν στις φυλακές Ραιδεστού, ο δικηγόρος τους θα έχει αύριο Τετάρτη 11.09, συνάντηση με τον δικαστή, για να συζητήσει μαζί του τη διαδικασία της υπόθεσης. Μόλις ο δικαστής έχει στα χέρια του τα έγγραφα από τα οποία θα προκύπτει ότι στο λεωφορείο δεν έγινε καμιά τροποποίηση για να μπορεί δήθεν να μεταφέρει μετανάστες δίπλα στις ρόδες του, τότε οι κατηγορούμενοι θα μπορέσουν να υποστηρίξουν πιο βάσιμα την αθωότητά τους. Το κλειδί, συνεπώς, είναι τα έγγραφα και οι αποδείξεις.

Τουρκία - Έλληνας οδηγός - αρχηγός εκδρομής

Το λεωφορείο έχει κατασχεθεί από τις τουρκικές αρχές και η τουρκική αστυνομία ετοιμάζει τη δική της έρευνα.

Αν όλα προχωρήσουν αισίως, θα υποβληθεί ένσταση σε μερικές ημέρες, θα κατατεθούν τα έγγραφα και οι άνθρωποι θα αφεθούν ελεύθεροι.

Τουρκία - Έλληνας οδηγός - αρχηγός εκδρομής

Η σύζυγος του αρχηγού του γκρουπ ετοιμάζεται να μεταβεί και η ίδια στην Κωνσταντινούπολη για να προσκομίσει αποδεικτικό υλικό και να βοηθήσει στην υποβολή της ένστασης. Η όλη διαδικασία της εξέτασης της ένστασης προσδοκάται να έχει ολοκληρωθεί μέσα σε επτά ημερολογιακές ημέρες, δηλαδή μέχρι και την Δευτέρα 16.09.2024.

Ακομα αγνοείται ο 78χρονος Έλληνας

Δημήτρης Παπαδημητρίου - Σέρβια Κοζάνης - Αγνοούμενος - Κωνσταντινούπολη

Παράλληλα όπως είναι γνωστό, σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες στην Κωνσταντινούπολη για τον εντοπισμό του Έλληνα ηλικίας 78 ετών, από τα Σέρβια Κοζάνης, ο οποίος φέρεται να έχει εξαφανιστεί από το απόγευμα της Πέμπτης 05.09 κοντά στην Πλατεία Ταξίμ, ενώ βρισκόταν σε εκδρομή της οποίας τις τοπικές ξεναγήσεις ανέλαβε το ίδιο τουρκικό πρακτορείο.

Ο 78χρονος δεν έχει ακόμα εντοπιστεί και όπως είναι αναμενόμενο, μέρα με την μέρα η αγωνία των δικών του ανθρώπων αυξάνεται κατακόρυφα.

Ειδήσεις σήμερα:

Ρόδος: “Κατάληψη” στο Μαντράκι από δεκάδες παράτυπους μετανάστες (εικόνες)

ΗΠΑ: Μητέρα μαχαίρωσε και πυροβόλησε τα παιδιά της (εικόνες)

Social Media - Παιδιά: Η Αυστραλία θεσπίζει νόμο για την ελάχιστη ηλικία των χρηστών

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)