Κοινωνία

09 Σεπτεμβρίου 2024 20:59

Βλοχός: Το μωρό που πήρε το όνομα της... κακοκαιρίας Daniel (βίντεο)

'Εναν χρόνο μετά τις καταστροφικές πλημμύρες, ο ΑΝΤ1 επιστρέφει στον Βλοχό και μας συστήνει τον Δανιήλ, το μωρό που πήρε το όνομα της κακοκαιρίας...

Βλοχός: Το μωρό που πήρε το όνομα της... κακοκαιρίας Daniel (βίντεο)
-

Της Τζίνας Στασινοπούλου από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1,

Στην πολύπαθη Καρδίτσα επιστρέφει ο ΑΝΤ1, έναν χρόνο μετά το καταστροφικό πέρασμα του "Ντάνιελ"Ο ΑΝΤ1 μίλησε με τους κατοίκους του Βλοχού και μας συστήνει τον Δανιήλ, το μωρό που γλίτωσε από τις φονικές πλημμύρες και πήρε το όνομα της κακοκαιρίας.Filer ΤΟΝ ΒΑΦΤΙΣΑΝ ΔΑΝΙΗΛ

Το μωρό αυτό είναι ο Δανιήλ 1 χρόνο πριν όταν ο Daniel πλημμυρίσε τα πάντα ήταν μόλις 35 ημερών...

Αυτό το μωρό για το Βλοχό είναι σύμβολο ελπίδας, αισιοδοξίας, θυμίσης. σύμβολο απαίτησης για μία καλύτερη ζωή.

Όπως αναφέρει η μητέρα στον ΑΝΤ1, «αποφασίσουμε να βγάλουμε το μωρό έτσι γιατί είναι ένα μήνυμα ελπίδας γιατί τον φώναζαν τα παιδιά Daniel Daniel Daniel είναι πολύ σημαντικό επειδή γλιτώσαμε να έχουμε λίγη αισιοδοξία πάνω μας μπας και καταφέρουμε κάτι καλύτερο είναι το μοναδικό από την πλημμύρα που μας δίνει χαρά»\

Έναν χρόνο μετά τον "Ντάνιελ" τα νερά στέγνωσαν και οι λάσπες καθαριστηκαν, όμως μόλις 20 από τα 190 σπίτια είναι κατοικήσιμα.

Όπως αναφέρει ο Κώστας Γιώτας κάτοικος Βλοχού, "Το 90 τοις 100 και περισσότερο μπορώ να σου πω (δεν μπορούν να κατοικιθούν)... οι κάτοικοι έχουν φύγει όλοι έχουν φύγει λίγο παρακάτω... κοιτάξτε κατάσταση. μπορεί να μείνει άνθρωπος εδώ; έχει πέσει η στέγη, το ταβάνι έπεσε όλο... δεν μπορεί να ζήσει άνθρωπος εδώ μέσα".

Όπως λένε οι ντόπιοι στον ΑΝΤ1 το 90 τοις 100 των κατοίκων εδώ στον κάτω Βλοχό είναι άστεγοι ένα χρόνο μετά τις καταστροφές που έφερε ο Daniel τα σπίτια έχουν ολοκληρωτικά καταστραφεί και είναι αδύνατο να κατοικηθούν.

Στην πλειονότητά τους οι μόνιμοι κάτοικοι του χωριού ζητούν μετεγκατάσταση του χωριού

Όπως ειπε ο Σωτήρης Γιώτας, "Το μέρος που προτείνεται είναι 6 m πάνω από το χωριό μας που σημαίνει ότι είναι σα να ζεις τον πρώτο όροφο ενώ εδώ είναι ένα υπόγειο".

"Ζητάμε μετεγκατάσταση άμεσα κινδυνεύουμε δεν μπορεί κανείς να μας εξασφαλίσει ότι το μέρος πλέον θα έχει ασφάλεια", λένε οι κάτοικοι.

Οι λιγοστοί κάτοικοι που ζουν ακόμα στο χωριό ζούν με το φόβο

"Κάθε φορά που βρέχει έχουμε δυσκολία τώρα θα φύγουμε πρέπει να μαζέψουμε τα πράγματα συνέχεια με το φόβο μπορεί να ζήσει άραγε άνθρωπος μέσα σε αυτή τη δυσκολία και σε αυτό το φόβο", λένε οι κάτοικοι.

Σπικάζ δίπλα στο χωριό ένα από τα βασικά αναχώματα της περιοχής που κρατά τα νερά του Ενιππέα παραμένει κατεστραμμένο.

Ειδήσεις σήμερα:

Παιδιά: Μπανάνες, γιαούρτι και βρώμη αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης Διαβήτη

Παλαιό Φάληρο - Απόπειρα γυναικοκτονίας: Νόμιζε ότι την σκότωσε και κάλεσε την Αστυνομία, αλλά...

Χατζηδάκης στον ΑΝΤ1: Τα μέτρα, η ακρίβεια και οι νέες τεχνολογίες (βίντεο)


12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)