Κοινωνία

08 Σεπτεμβρίου 2024 16:53

Λαμία: Η κακοκαιρία ξερίζωσε δέντρα σε νεκροταφείο (εικόνες)

Η κακοκαιρία προκάλεσε μεγάλες ζημιές ακόμη και στο κοιμητήριο της Λαμίας.

Λαμία: Η κακοκαιρία ξερίζωσε δέντρα σε νεκροταφείο (εικόνες)
-

Οι έντονες καιρικές συνθήκες και η δυνατή βροχή και ο πολύ δυνατός αέρας που «χτύπησε» την πόλη της Λαμίας το βράδυ του Σαββάτου (8/9) προκάλεσε ζημιές σε πολλά σημεία της πόλης .

Από την «οργή» του καιρού δεν γλίτωσε ούτε το Κεντρικό Κοιμητήριο της Φθιώτικης πρωτεύουσας. Με το πρώτο φως της ημέρες πολίτες που βρέθηκαν στον χώρο , είδαν πεσμένα δέντρα πάνω σε μνημεία που προκάλεσαν ζημιές .

Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα στην πόλη της Λαμίας η ταχύτητα του ανέμου κοντά στις 11 το βράδυ ξεπέρασε και τα 80 km/h ενώ την ίδια στιγμή η βροχόπτωση τα 41 mm μέσα σε λίγη ώρα.

Λαμία - νεκροταφίο - κακοκαιρία

Λαμία - νεκροταφίο - κακοκαιρία

Συγγενείς των νεκρών που διαπίστωναν τις ζημιές ειδοποίησαν τους αρμοδίους για να απομακρυνθούν τα δέντρα για να φροντίσουν για την αποκατάσταση των ζημιών.

Μεγάλες είναι οι ζημιές που προκάλεσε το μπουρίνι που έπληξε την περιοχή της Φθιώτιδας αλλά και την πόλη της Λαμίας το Σάββατο το βράδυ. Μέχρι το ξημέρωμα συνεργεία των Δήμων αλλά και της Πυροσβεστικής προσπαθούσαν να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία σε πολλά σημεία της πόλης αλλά και του νομού καθώς πολλά δέντρα ξεριζώθηκαν και έκλεισαν δρόμους.

Λαμία - νεκροταφίο - κακοκαιρία

Λαμία - νεκροταφίο - κακοκαιρία

Πηγή: ilamia.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Λιβαδειά: Η πόρτα του τρένου “έπιασε” γυναίκα πρών βουλευτή και την έσερνε

Κακοκαιρία στη Λαμία προκάλεσε καταστροφές (βίντεο)

Μητσοτάκης: Τα μέτρα στήριξης, το ΕΣΥ, η μάχη με την ακρίβεια και η “Ελλάδα 2027” (εικόνες)


12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)