Κοινωνία

08 Σεπτεμβρίου 2024 16:39

Βία κατά γυναικών στο διαδίκτυο: Ανησυχητικά στοιχεία από το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής (εικόνες)

Τι έδειξε σχετική έρευνα του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας, την οποία παρουσίασε το Υπουργείο σε εκδήλωση στην 88η Διεθνή Έκθεση θεσσαλονίκης.

Βία κατά γυναικών στο διαδίκτυο: Ανησυχητικά στοιχεία από το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής (εικόνες)
-

Το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, υπό το συντονισμό της αντιπροέδρου του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ) Αθανασίας Ξεπαπαδάκου, διοργάνωσε κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης εκδήλωση στην οποία η υφυπουργός Κατερίνα Παπακώστα παρουσίασε τα ευρήματα της πρωτοποριακής έρευνας του ΚΕΘΙ, σχετικά με τη “Διαδικτυακή βία κατά των νεαρών γυναικών”. Η εκδήλωση προσέλκυσε σημαντικό αριθμό συμμετεχόντων, ιδιαίτερα νέων ανθρώπων, γεγονός το οποίο αποτυπώνει τη σημασία την οποία δίνουν στην ανερχόμενη αυτή απειλή, οι νέοι.

ΔΕΘ - Εκδήλωση - Ψηφιακή Βία Γυναικών

Η έρευνα, η οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά σε ευρύ κοινό, αποκάλυψε ανησυχητικά στατιστικά στοιχεία σχετικά με την αυξανόμενη επικράτηση της διαδικτυακής παρενόχλησης και κακοποίησης με στόχο τις νεαρές γυναίκες. Σχόλια επί των ευρημάτων κατέθεσαν στο κοινό, η Γενική Γραμματέας Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Κατερίνα Πατσογιάννη και ο δικηγόρος Ορφέας Γεωργίου.

Η κ. Παπακώστα αφού παρουσίασε τα ευρήματα της έρευνας ανέφερε:

ΔΕΘ - Εκδήλωση - Ψηφιακή Βία Γυναικών

«Για μας, ως πολιτεία γεννιέται μια αποστολή. Να υπερκεράσουμε κάθε εμπόδιο. Να τρέξουμε πιο γρήγορα από μια τεχνολογία, η οποία καλπάζει και επιτρέπει σε δράστες να μένουν ατιμώρητοι και πάνω απ’ όλα να πολεμήσουμε την κανονικοποίηση τέτοιων νοσηρών φαινομένων με καλύτερη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση, στοχεύοντας στην πρόληψη. Πρέπει να γίνει κατηγορηματικά σαφές, σε κάθε τόνο, πως ό,τι τραυματίζει και πληγώνει, δεν είναι κανονικό. Είναι βία και η βία είναι πάντα αποτρόπαιη! Έφτασε η ώρα λοιπόν, να ρίξουμε τα ηλεκτρονικά “τείχη προστασίας” των δραστών, οικοδομώντας ένα περιβάλλον –ακόμα και διαδικτυακό– ασφαλές για κάθε γυναίκα».

ΔΕΘ - Εκδήλωση - Ψηφιακή Βία Γυναικών

Ειδήσεις σήμερα:

Δυτική Όχθη - Ιορδανία: Νεκροί Ισραηλινοί σε επίθεση στα σύνορα

Αιτωλοακαρνανία: Γυναίκα βγήκε στον δρόμο με την καραμπίνα και πυροβολούσε

Μπουρνάζι: Πυρόβολησαν τον πορτιέρη που δεν τους άφησε να μπουν στο κλαμπ

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)