Κοινωνία

20 Αυγούστου 2024 19:44

Κόρινθος: Ο Γερμανός τουρίστας που πάλεψε με διαρρήκτες αποκλειστικά στον ΑΝΤ1

Ο Έγκεν Σακς, μίλησε για τις σοκαριστικές στιγμές που έζησε αυτός και η οικογένειά του στο εξοχικό τους στην Ξυλοκέριζα Κορινθίας.

Κόρινθος: Ο Γερμανός τουρίστας που πάλεψε με διαρρήκτες αποκλειστικά στον ΑΝΤ1
-

Των Γιάννη Αρβανίτη -Ίρις Βίλα

Στην πατρίδα τους επέστρεψαν τα μέλη της οικογένειας Γερμανών που έπεσαν θύματα ληστών μέσα στην εξοχική κατοικία τους στην Κορινθία. Ο 46χρονος Έγκεν Σακς, μίλησε στον ΑΝΤ1 και την Ίριδα Βίλα, για την περιπέτεια που έζησαν το βράδυ της επίθεσης.

Ο Έγκεν Σακς επισκέπτεται την Ελλάδα για περισσότερα από 25 χρόνια. Τα όσα έγιναν προ ημερών, στο εξοχικό του σπίτι στην Ξυλοκέριζα Κορινθίας, σόκαραν τον ίδιο και τα μέλη της οικογενείας του.

Όπως δήλωσε, "στις 3 τα ξημερώματα η γυναίκα μου, μου είπε πως κάτι άκουσε έξω από το σπίτι. Κοίταξα και είδα κάποιους να κινούνται στην αυλή μας. Ήταν 8 αλλά υπήρχαν και άλλοι. Έβλεπα τους φακούς. Κάλεσα έναν φίλο μου και του το είπα. Του ζήτησα να καλέσει την αστυνομία".

Με μανία και θράσος οι επίδοξοι ληστές προσπαθούσαν να μπουν στο σπίτι από τα παράθυρα, ενώ η 5μελής οικογένεια των Γερμανών ενοίκων είχεκλειστεί στο δωμάτιο των παιδιών, απ` όπου βιντεοσκοπούσαν τα όσα γίνονταν.

Ο Έγκεν Σακς είπε πως "μας λέγανε να τους δώσουμε λεφτά. Έσπασαν το παράθυρο στο δωμάτιο των παιδιών. Τους έδωσα 500 ευρώ και είπα φύγετε, αλλά ξαναγύρισαν και λέγανε δώσε μας κι άλλα λεφτά. Έσπασαν κι άλλα παράθυρα. Είπα στη γυναίκα μου να τους δώσει όσα λεφτά είχαμε".

Οι ληστές έφυγαν με λεία μεγαλύτερη των 2000 ευρώ. Το βίντεο παραδόθηκε στην Ασφάλεια και στο επόμενο 48ωρο εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν 4 από τους δράστες, ενώ αναζητούνται και οι υπόλοιποι. 

Ο Έγκεν Σακς τόνισε πως "το νόημα δεν είναι τα λεφτά που τους δώσαμε, αλλά η ζωή των παιδιών μου".

Μάλιστα η περιπέτεια αυτή, δεν φαίνεται να αποτρέψει τον 46χρονο Έγκεν από το να ξαναεπισκεφτεί τη χώρα μας.

Από την προανάκριση έχει προκύψει εμπλοκή των συλληφθέντων και σε ακόμη 10 περιστατικά ληστειών και κλοπών στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας.

Ειδήσεις σήμερα:

Χαλκιδική - Θάνατος 19χρονου: Το λούνα παρκ λειτουργούσε χωρίς άδεια

Φωτιά στην Αττική: Το σχέδιο 10 σημείων για την επόμενη ημέρα στις πληγείσες περιοχές

Ναυάγιο στην Σικελία - Μάικ Λιντς: Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο συγκατηγορούμενός του αγνοούμενου μεγιστάνα

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)