Κοινωνία

20 Αυγούστου 2024 12:34 Τελευταία ενημέρωση : 20 Αυγούστου 2024 20:48

Σαντορίνη: Σύλληψη πλοιάρχου για τραυματισμό επιβατών - Διαμαρτυρία της ΠΕΠΕΝ

Σε ακόμη μια σύλληψη καπετάνιου πλοίου της ακτοπλοϊας προχώρησαν οι λιμενικές Αρχές, μετά και από καταγγελίες επιβατών. Έντονη αντίδραση της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιάρχων.

Σαντορίνη: Σύλληψη πλοιάρχου για τραυματισμό επιβατών - Διαμαρτυρία της ΠΕΠΕΝ
-

Επιστολές διαμαρτυρίας λαμβάνει η Διοίκηση της ΠΕΠΕΝ, μετά τα τελευταία περιστατικά σύλλψης πλοιάρχων πλοίων της ακτοπλοΐας, αναφορικά με ατυχήματα στην διάρκεια της επιβίβασης ή αποβίβασης επιβατών και οχημάτων.

Τις βραδινές ώρες  της Κυριακής, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Θήρας για τον τραυματισμό δύο Ελλήνων, ηλικίας 53 και 35 ετών, επιβατών στο επιβατηγό-οχηματαγωγό-ταχύπλοο (Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ) “CHAMPION JET 1” σημαίας Κύπρου, στο λιμάνι του Αθηνιού. 

Συγκεκριμένα, κατά την αποβίβαση από τον αριστερό καταπέλτη του πλοίου, η 35χρονη γλίστρησε και έπεσε, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά στη μέση, στον αυχένα και στο αριστερό χέρι.  Στη συνέχεια, ο 53χρονος στην προσπάθειά του να βοηθήσει την 35χρονη, γλίστρησε στον καταπέλτη και τραυματίστηκε στο αριστερό πόδι. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν με ίδια μέσα στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας. 

Τις πρωινές ώρες της Δευτέρας, συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου ο 32χρονος Πλοίαρχος και ο 37χρονος Ύπαρχος του πλοίου, για παράβαση των άρθρων 291 “Διατάραξη της ασφάλειας σιδηροδρόμων, πλοίων και αεροσκαφών”, 306 “Έκθεση”, 307 “Παράλειψη προσφοράς βοήθειας” και 314 “Σωματική βλάβη από αμέλεια” του Π.Κ. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Θήρας.

Άνδρος - ΣΑΟΝΗΣΟΣ

ΠΕΠΕΝ: Διαμαρτυρία για τις συλλήψεις πλοιάρχων 

Πλοίαρχοι της ακτοπλοΐας, αλλά  και οι εκπρόσωποι τους στη Διοίκηση της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού απέστειλαν  επιστολές διαμαρτυρίας για τη σύλληψη του πλοιάρχου του πλοίου «ΣΑΟΝΗΣΟΣ» μετά το περιστατικό το βράδυ του Δεκαπενταύγουστου στο λιμάνι του Γαυρίου στην Ανδρο. Όπως γράφουν χαρακτηριστικά: 

 «Σε ρωσική ρουλέτα καλούνται να συμμετέχουν οι Πλοίαρχοι και τα Πληρώματα Ε/Γ Ο/Γ πλοίων που δραστηριοποιούνται κυρίως στις θαλάσσιες ενδομεταφορές. 

Το συμβάν του Ε/Γ Ο/Γ «ΣΑΟΝΗΣΟΣ» στην Άνδρο αλλά και το περιστατικό, προ ολίγων ημερών, με το FAST FERRIES ANDROS, είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Και στις δύο αυτές περιπτώσεις, όπως και σε πολλές άλλες στο παρελθόν, ο αποδιοπομπαίος τράγος είναι οι Πλοίαρχοι, οι οποίοι συνελήφθησαν και κρατήθηκαν με τη διαδικασία του αυτόφωρου σαν να ήταν εγκληματίες. 

Η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική και εκθέτει ανεπανόρθωτα την Πολιτική Ηγεσία, το Αρχηγείο του Λιμενικού και κάποιες φορές, δυστυχώς, ακόμα και τις Εισαγγελικές Αρχές. Όπως πολλές φορές έχει καταγγελθεί στο Σ.Α.Σ., δύο είναι τα πολύ σοβαρά προβλήματα που θέτουν σε κίνδυνο την προστασία του πλοίου και της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα. Γιατί όλοι γνωρίζουν ότι η Ελλάδα είναι από τις λίγες χώρες που διαθέτει τόσο μεγάλο νησιωτικό σύμπλεγμα, μεγάλο ακτοπλοϊκό στόλο, για να μπορεί να εξυπηρετήσει αυτό το έργο και ιδίως κατά τους θερινούς μήνες που αυξάνεται η συχνότητα των προσεγγίσεων στα λιμάνια. Δυστυχώς όμως, οι υποδομές στα λιμάνια των νησιών μας έχουν παραμείνει στη δεκαετία 70-80, σε αντίθεση με την ραγδαία αύξηση του αριθμού των πλοίων, του όγκου τους και της μεταφορικής τους ικανότητας, καθώς γίνεται διακίνηση μερικών εκατομμυρίων επιβατών και οχημάτων, σε υποδομές που έχουν κατασκευαστεί για να εξυπηρετούν μόνο μερικές εκατοντάδες χιλιάδες».

Ειδήσεις σήμερα:

Ναυάγιο - Σικελία: Αγνοείται και ο Πρόεδρος της Morgan Stanley (εικόνες)

Τήλος - “Ιωνάς”: Συγκινεί ο λιμενικός που διέσωσε το 50 ημερών προσφυγόπουλο (εικόνες)

Χαλκιδική - Θάνατος 19χρονου: Το λούνα παρκ λειτουργούσε χωρίς άδεια

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)