Κοινωνία

20 Αυγούστου 2024 10:33 Τελευταία ενημέρωση : 20 Αυγούστου 2024 20:45

Τήλος - “Ιωνάς”: Συγκινεί ο λιμενικός που διέσωσε το 50 ημερών προσφυγόπουλο (εικόνες)

Φεύγει από την Τήλο το βρέφος προσφύγων 50 ημερών, το οποίο διασώθηκε από το Λιμενικό. Ο αποχαιρετισμός της δημάρχου του νησιού και το συγκινητικό μήνυμα του διασώστη.

Τήλος - “Ιωνάς”: Συγκινεί ο λιμενικός που διέσωσε το 50 ημερών προσφυγόπουλο (εικόνες)
-


Ο  μικρός Ιωνάς, όπως είναι το όνομα που δόθηκε, στο 50 ημερών προσφυγόπουλο, το οποίο διασώθηκε από άνδρες του Λιμενικού αναχωρεί από την Τήλο. Το βρέφος ξεκίνησε για τον Πειραιά μαζί με τους γονείς του, μετά από την περιπέτεια που έζησε, μόλις μερικές ημέρες από τη γέννησή του. Ο Ιωνάς διασώθηκε από ναυάγιο στην Τήλο για να παρομοιαστεί με τον καλόγερο που ξεβράστηκε στο νησί και έχτισε το μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονα.

Για τρεις μέρες το προσφυγόπουλο ήταν αποκλεισμένο στο βουνό και οι γονείς του τού έφτιαχναν γάλα με θαλασσινό νερό. Ο μικρός μαζί με την οικογένειά του, αφού έλαβε τις πρώτες βοήθειες, τροφή, ένδυση, στέγαση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη αναχώρησε για το λιμάνι του Πειραιά, με σκοπό να φιλοξενηθούν σε κάποια κατάλληλη δομή, στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Ιωνάς - Τήλος

Το αποχαιρετιστήριο μήνυμα της δημάρχου της Τήλου

«Ήρεμος, ασφαλής, στεγνός, καθαρός, με σωστή σίτιση, παρακολουθεί τους πάντες και τα πάντα γύρω του… Να είσαι καλότυχος μικρέ μας και η ζωή από εδώ και πέρα να μην είναι τόσο σκληρή και άδικη μαζί σου… Καλό ταξίδι μικρέ μας Ιωνά και ευχόμαστε αύριο να μην είναι η τελευταία σου ημέρα στο νησί μας…», έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook η Μαρία Κάμμα, δήμαρχο του νησιού.

Το συγκινητικό μήνυμα του διασώστη

Ανάμεσα στου διασώστες του βρέφους και της οικογένειας του ήταν και ο Γιάννης Κουφάκης, ο οποίος έκανε μία άκρως συγκινητική ανάρτηση στο Facebook, αναφερόμενος στο γεγονός. Ενώ τόνισε, πως τα μηνύματα που δέχθηκε μετά την πράξη του.

«Όσον αφορά τη φωτό με τη διάσωση του μωρού που απ’ ότι βλέπω κυκλοφορεί με μεγάλη ταχύτητα να πω δύο πράγματα και από μέρους μου .. καταρχάς σας ευχαριστώ όλους για τα υπέροχα λόγια σας!

Με συγκινείτε κ μου δίνετε δύναμη να συνεχίζω γιατί δεν είναι καθόλου εύκολο να είσαι μακριά απ’ τα παιδιά σου κ τους αγαπημένους σου τόσο καιρό.. τα εύσημα όμως πρέπει να πάνε κ στους υπόλοιπους συναδέλφους του πληρώματος μας Γιώργος Καμπουράκης και Νίκο Μουτσακη που κάτω από αντίξοες συνθήκες καταφέραμε να γίνουμε σανίδα σωτηρίας για αυτούς τους ανθρώπους!

Θεωρώ ότι κάναμε το αυτονόητο κ τίποτα παραπάνω.. το παν είναι να είσαι ΑΝΘΡΩΠΟΣ με ενσυναίσθηση! Τουλάχιστον έτσι έμαθα εγώ. Σας ευχαριστούμε κ πάλι!», υπογράμμισε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Ειδήσεις σήμερα:

Χαλκιδική: Νεκρός 19χρονος που τραυματίστηκε σε λούνα παρκ

Conference League - Παναθηναϊκός: Το πρώτο "βήμα" στην τελευταία ευρωπαϊκή ευκαιρία

Μεσανατολικό - Βρετανία: Διπλωμάτης παραιτήθηκε για την πώληση όπλων στο Ισραήλ

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)