Κοινωνία

02 Ιουλίου 2024 08:10 Τελευταία ενημέρωση : 02 Ιουλίου 2024 13:53

Φωτιές: Βελτιωμένη η εικόνα σε Κω και Χίο

Ξεκίνησαν με το πρώτο φως της ημέρας οι ρίψεις νερού από τα αεροσκάφη, με την εικόνα των πυρκαγιών να αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας.

Φωτιές: Βελτιωμένη η εικόνα σε Κω και Χίο
-

Βελτιωμένη είναι η εικόνα από τις πυρκαγιές σε Κω και Χίο το πρωί της Τρίτης, μετά την ολονύχτια μάχη που έδωσαν πυροσβέστες και εθελοντές.

Οι επίγειες δυνάμεις επιχειρούσαν όλη τη νύχτα στην Κω και με το πρώτο φως της ημέρας, ξεκίνησαν και οι εναέριες ρίψεις, από τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Κάτοικοι και τουρίστες που είχαν χθες εκκενώσει την Καρδάμαινα ξεκίνησαν να επιστρέφουν εκεί, ενώ τη νύχτα έμειναν οι πρώτοι στο κλειστό γυμναστήριο και σχολεία της πόλης και οι δεύτεροι σε κενά δωμάτια καταλυμάτων. Παράλληλα, οι κάτοικοι της Κω συγκέντρωσαν τρόφιμα, νερά και είδη πρώτης ανάγκης για όσους εκτόπισε η φωτιά.

Καλύτερη είναι η εικόνα στο πύρινο μέτωπο της δυτικής Χίου, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να μπαίνουν στη μάχη με τις φλόγες για 2ο 24ωρο.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας το σύνολο των δυνάμεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενισχυόμενο από Πυροσβέστες από Αθήνα, έδωσαν ολονύχτια μάχη για να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά η οποία συνεχίζει να καίει σε δασική έκταση στην περιοχή Αψιλές.

Οι επίγειες δυνάμεις που επιχειρούν είναι 154 πυροσβέστες με 27 οχήματα ενώ συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ, μηχανήματα έργου και εθελοντές. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης της πυρκαγιάς στη Χίο τραυματίστηκαν ελαφρά 6 άτομα, και συγκεκριμένα 5 πυροσβέστες και ένας ιδιώτης συνταξιούχος πυροσβέστης.

Επιπλέον, χωρίς ενεργό μέτωπο είναι η φωτιά που ξέσπασε χθες τις απογευματινές ώρες στο Κατωφύγι Ηρακλείου, ενώ νέα πυρκαγιά εκδηλώθηκε σήμερα σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Γεράκι, της δημοτικής Ενότητας Καστελλίου στο Ηράκλειο Κρήτης. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά καίει σε ρεματιά και στο σημείο επιχειρούν 75 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 24 οχήματα και από αέρος 2 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Πηγή: kosnews24.gr, politischios.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Euro 2024: Η Πορτογαλία στους “8” με ήρωα τον Ντιόγκο Κόστα

Πάτρα: Ο 15χρονος έχει τους συγγενείς του “απέναντι”

Copa America: Ο Παναμάς έκανε δεύτερη σερί νίκη


12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)

Τελευταία Videos