Κοινωνία

28 Ιουνίου 2024 18:22

Διπλό φονικό στη Μακρινίτσα: Δις ισόβια στον δολοφόνο των δύο αδελφών

Στον δράστη επιβλήθηκε ποινή ίδια με αυτήν της πρωτόδικης απόφασης. Στο άκουσμα της ποινής, οι συγγενείς των δύο αδερφών ξέσπασαν σε χειροκροτήματα

Διπλό φονικό στη Μακρινίτσα: Δις ισόβια στον δολοφόνο των δύο αδελφών
-

Σε δις ισόβια και συνολική ποινή φυλάκισης έξι ετών καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας ο 36χρονος  που τον Απρίλιο του 2021 δολοφόνησε την εν διαστάσει σύζυγό του και τον αδερφό της στην Μακρινίτσα Πηλίου.

Το δικαστήριο έκρινε ομόφωνα ένοχο τον 36χρονο για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, απορρίπτοντας τον ισχυρισμό περί μειωμένου καταλογισμού, και του επέβαλλε ισόβια για κάθε δολοφονία.

Επίσης του επέβαλλε συνολική ποινή φυλάκισης έξι ετών για τις πράξεις της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της παράνομης οπλοφορίας, την οπλοχρησία και την ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη κατά συρροή για τρεις παθόντες.

Παράλληλα απέρριψε και τρεις ελαφρυντικές περιστάσεις.

Στο άκουσμα της απόφασης, οι συγγενείς των δύο αδερφών ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και σε αποδοκιμασίες σε βάρος του κατηγορουμένου με τον πατέρα να δηλώνει αργότερα στα ΜΜΕ, κρατώντας στα χέρια του τις φωτογραφίες των παιδιών του, δικαιωμένος για την απόφαση.

Δηλώσεις έκαναν επίσης η μητέρα των παιδιών καθώς και οι συνήγοροι της οικογένειας.

Πηγή: larissanet.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Χαλκιδική: Κεραυνός σκότωσε 13χρονη

ΣΥΡΙΖΑ - Ραγκούσης: Αν ο Κασσελάκης είχε δείξει τα πραγματικά του πιστεύω δεν θα είχε εκλεγεί

Ντιμπέιτ: Fact check σε Τραμπ και Μπάιντεν για μετανάστες, Καπιτώλιο και πληθωρισμό

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)