Κοινωνία

28 Ιουνίου 2024 17:55 Τελευταία ενημέρωση : 28 Ιουνίου 2024 20:03

Τέμπη: Εντοπίστηκε το κοντέινερ της εμπορικής αμαξοστοιχίας (εικόνες)

Ο Εφέτης ανακριτής έδωσε εντολή στην αστυνομία, να μεταφέρει με ασφάλεια το κοντέινερ, καθώς όπως αναφέρει χαρακτηριστική αποτελεί ουσιώδες πειστήριο της ανακριτικής δικογραφίες.

Τέμπη: Εντοπίστηκε το κοντέινερ της εμπορικής αμαξοστοιχίας (εικόνες)
-

Στην περιοχή Κουλούρι της Λάρισας μεταφέρθηκε σήμερα από το Καλοχώρι της Θεσσαλονίκης, κοντέινερ από την εμπορική αμαξοστοιχία που συγκρούστηκε στο δυστύχημα των Τεμπών. Η μεταφορά έγινε μετά από αίτημα των οικογενειών των θυμάτων στον Εφέτη Ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση. 

Το κοντέινερ του τέταρτου βαγονιού της εμπορικής αμαξοστοιχίας, θεωρούν, οι εμπειρογνώμονες και συγγενείς των θυμάτων, πως αποτελεί σημαντικό πειστήριο για την υπόθεση, καθώς είναι άθικτο από τις 28 Φεβρουαρίου του 2023.

Τέμπη - Κοντέινερ

Ο Χρήστος Κωνσταντινίδης, συγγενής θύματος του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών δήλωσε πως «Ταυτόχρονα με το αίτημα που είχαμε κάνει στον Εφέτη, ζητήσαμε ειδικό μεταλλουργό και ειδικό τεχνικό σύμβουλο, με τρόπο που συνάδει θα πάρει δείγματα από το κοντέινερ, θα παρθεί το δείγμα, από καύσιμη ύλη πειστήρια να μελετηθεί ότι δείγμα παρθούνε ειδικά εργαστήρια εξωτερικού για το τι προκαλέσει την έκρηξη και την οξείδωση». Όπως είπε «Είναι ακριβώς όπως παραλήφθηκε από το σημείο της σύγκρουσης με τσαλακωμένη πόρτα και μεγάλη τρύπα…Υπάρχει πιθανότητα να μας δώσει σαφή συμπεράσματα τι είναι αυτό που το ώθησε προς τα πίσω ενώ η κίνηση του ήταν μπροστά κατά εννέα μέτρα το λιγότερο».

Τέμπη - Κοντέινερ

Ο Εφέτης ανακριτής έδωσε εντολή στις Αστυνομικές Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, Πιερίας και Λάρισας, να μεταφέρουν με ασφάλεια το κοντέινερ με την απαραίτητη συνοδεία, καθώς όπως αναφέρει χαρακτηριστική αποτελεί ουσιώδες πειστήριο της ανακριτικής δικογραφίες.

Κασσελάκης: Μας οφείλετε την αλήθεια, ανόθευτη και αμοντάριστη

Ο Στέφανος Κασσελάκης σχολίασε με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ότι το κοντέινερ της εμπορικής αμαξοστοιχίας που ενεπλάκη στο δυστύχημα των Τεμπών εντοπίστηκε σε οικόπεδο ιδιώτη.

«Πώς αλήθεια μεταφέρθηκε; Ποιος έδωσε την εντολή; Επιτέλους δώστε απαντήσεις! Μας οφείλετε την αλήθεια, ανόθευτη και αμοντάριστη»

ΠΑΣΟΚ: Η μέχρι στιγμής σιωπή της κυβέρνησης είναι ένοχη

«Η σημερινή αποκάλυψη ότι εντοπίστηκε σε οικόπεδο ιδιώτη κοντέινερ της εμπορικής αμαξοστοιχίας, 16 μήνες μετά την τραγωδία των Τεμπών, εκθέτει βαρύτατα τους κυβερνητικούς χειρισμούς για την αλλοίωση του τόπου του εγκλήματος» σημειώνει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, σε ανακοίνωσή του, και προσθέτει πως θα καταθέσει άμεσα στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου επίκαιρη ερώτηση στους αρμόδιους υπουργούς ζητώντας απαντήσεις.

«Η μέχρι στιγμής σιωπή της κυβέρνησης είναι ένοχη και προστίθεται σε μια αλυσίδα γεγονότων που στόχο είχαν τη συγκάλυψη» τονίζει καταλήγοντας το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

ΚΚΕ: Το “πάμε κι όπου βγει” εξακολουθεί να αποτελεί τον κανόνα στις μεταφορές.

"Η σημερινή είδηση για τον εντοπισμό του “χαμένου κοντέινερ” της εμπορικής αμαξοστοιχίας εκθέτει την κυβέρνηση και αναδεικνύει ότι κρίσιμα αποδεικτικά στοιχεία για τη διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών, όχι απλά έχουν αγνοηθεί, αλλά έχουν συνειδητά αποσιωπηθεί " αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του.

Σημειώνει πως "Η τελευταία εξέλιξη επιβεβαιώνει την εκτίμηση του ΚΚΕ, που περιέχεται στο πόρισμα που κατέθεσε μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής, ότι δίπλα σε αυτό καθ’ αυτό το έγκλημα των Τεμπών, υπάρχει και το έγκλημα της συγκάλυψης, που πρέπει εξίσου να διερευνηθεί".

"Κι όλα αυτά, λίγες μέρες μετά την αποκάλυψη για την παραλίγο σύγκρουση επιβατικού με εμπορικό τρένο που μετέφερε πυρομαχικά στην Ουκρανία, αποδεικνύοντας ότι το “πάμε κι όπου βγει” εξακολουθεί να αποτελεί τον κανόνα στις μεταφορές" επισήμανε στην ανακοίνωση του το ΚΚΕ.

Νέα Αριστερά: Το έγκλημα των Τεμπών όπως φαίνεται ακολουθείται από ένα άλλο έγκλημα, αυτό της συγκάλυψης

«Το έγκλημα των Τεμπών όπως φαίνεται ακολουθείται από ένα άλλο έγκλημα, αυτό της συγκάλυψης», αναφέρει η Νέα Αριστερά.

Επισημαίνει ειδικότερα ότι «σε οικόπεδο ιδιώτη στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε το κοντέινερ του εμπορικού τρένου ενάμιση χρόνο μετά, χωρίς να γνωρίζουμε το ποιος έδωσε την εντολή της μεταφοράς του, πότε και γιατί. Πρόκειται για κοντέινερ που ήταν έμφορτο όταν έγινε η πρόσκρουση και από τη μια στιγμή στην άλλη εξαφανίστηκε».

Σημειώνει ότι «πρόκειται για μια σκανδαλώδη αποκάλυψη, την ώρα μάλιστα που οι συγγενείς των θυμάτων έχουν ζητήσει να οριστούν ειδικοί μεταλλουργοί εμπειρογνώμονες για να εξεταστούν τα κοντέινερ της εμπορικής και επιβατικής αμαξοστοιχίας. Κάτι που φυσικά ενάμιση χρόνο τώρα οι ελεγκτικοί κρατικοί μηχανισμοί δεν έχουν καν σκεφτεί».

Η Νέα Αριστερά τονίζει ότι «κάποιος πρέπει να δώσει επιτέλους εξηγήσεις για όλα αυτά που συμβαίνουν και η κυβέρνηση να πάψει να υποτιμά τα αιτήματα των συγγενών των θυμάτων».

Ειδήσεις σήμερα:

Κερατσίνι: Θρίλερ με τη νεκρή γυναίκα

Ύδρα: Οι “εξαφανισμένοι” Καζάκοι

Ενδοοικογενειακή βία - Δημοσιογράφος ΕΡΤ: Όλα έγιναν πάνω σε έναν διαπληκτισμό (βίντεο)

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)