Κοινωνία

11 Ιουνίου 2024 07:40

Πύργος - Μητέρα 11χρονης: Καλύτερα να την έπαιρνε ο Θεός όταν ήταν άρρωστη, παρά αυτό το πράγμα... (βίντεο)

Το παρελθόν του 37χρονου και το φρικτό έγκλημα. Το βίντεο ντοκουμέντο που οδηγησε στον δράστη. Συγκονίζει η μητέρα της 11χρονης που μίλησε στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα".

Πύργος - Μητέρα 11χρονης: Καλύτερα να την έπαιρνε ο Θεός όταν ήταν άρρωστη, παρά αυτό το πράγμα... (βίντεο)
-

Στον εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα, Τρίτη 11/6 ο 37χρονος θείος της, ο οποίος ομολόγησε ότι σκότωσε την 11χρονη στην Ηλεία, χτυπώντας την στον λαιμό με κατσαβίδι.

Ο 37χρονος είχε συλληφθεί το 2017 για βιασμό ανήλικης, είχε καταδικαστεί σε 9 χρόνια φυλάκιση και παρέμενε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της εμφάνισης δύο φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Το κοριτσάκι βρέθηκε νεκρό νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας (10/6) σε ένα χωράφι ενώ είχε εξαφανιστεί το βράδυ της Κυριακής από το σπίτι του.

Η μητέρα της 11χρονης, μίλησε στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα" και είπε: “Το μόνο που μου είπε η αστυνομία είναι ότι το κορίτσι μου είναι σε μια αποθήκη σκοτωμένο. Χίλιες φορές να μου το έφερνε ο Θεός, να ήταν ζωντανό και να μου το έφερνε ανάπηρο. 11 χρονών τι θα τράβηξε, τι θάνατο θα είχε; Ήταν πρώτος μου ξάδερφος. Αυτό το αυτοκίνητο που είχε ο θείος, το είχαμε εμείς πρώτα. Το είχε ο σύζυγός μου και το πούλησε. Και η Βασούλα μου του το έπλυνε. Ήμουν μπροστά, δεν άκουσα να της πει κάτι, να της κάνει κάποιο νόημα που να μου κινήσει την περιέργεια. Έφυγε αυτός, έφυγε και ο ανιψιός μου που ήμασταν εκεί, μου λέει η κορούλα μου μαμά εγώ πάω μέχρι τον παππούλη μου. Εγώ πήγα στο σπίτι. Τώρα, αν δεν πήγε μέχρι τον πεθερό μου, δεν ξέρω τι να πω… Με εμένα η κόρη μου ήταν μέχρι τις 21:10. Μέχρι τις 21:30 οι καμερες το δείχνουν στον φούρνο, να περνάει από το φαρμακείο, να έρχεται στο σπίτι. Από το φαρμακείο και μετά, χάνονται τα ίχνη και βρίσκονται μετά το νηπιαγωγείο. Χωρίς να έχει μπει στο αυτοκίνητο, το αυτοκίνητο πήγαινε σιγά. Το είδαμε με καθαρή εικόνα αυτό το αμάξι την ώρα που πέρασε η Βασιλική”, είπε η μητέρα περιγράφοντας το τι συνέβη το βράδυ της εξαφάνισης.

Όπως είπε, “αυτό το κοριτσάκι όταν γεννήθηκε, είχε πρόβλημα στο συκώτι, είχε καρκίνο, έκατσα 3 μήνες στο Ρίο”.

“Καλύτερα να μου το έπαιρνε ο θεός όταν ήταν άρρωστο παρά αυτό το πράγμα… Δεν έχω λόγια… εγώ ζήτησα βοήθεια από όλον τον κόσμο για να βρω το παιδί μου ζωντανό, τώρα να κάνω τι; θα γυρίσει πισω;”

Το χρονικό 

Η οικογένεια της 11χρονης Βασιλικής το βράδυ της Κυριακής είχε πάει επίσκεψη στο σπίτι του 37χρονου "κουμπάρου".

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης η 11χρονη του είχε πει: "Το αυτοκίνητο σου θείε είναι πολύ βρώμικο, θέλει πλύσιμο, άμα θες να στο πλύνω".

Μετά την επίσκεψη ο δράστης βγήκε από το σπίτι, βρήκε το παιδί στον δρόμο και το έβαλε στο αυτοκίνητο. Φαίνεται να την πήγε στο χωράφι που βρέθηκε νεκρή.

Εκεί πιθανόν προσπάθησε να την βιάσει, το παιδί αντιστάθηκε και το σκότωσε, ή το βίασε και φοβούμενος ότι η 11χρονη θα τον αποκαλύψει την σκότωσε.

Σημειώνεται ότι ο δράστης μετά την "εξαφάνιση" και τις αναζητήσεις των γονιών έκανε κοινοποίηση στο facebook την ειδοποίηση της εξαφάνισης της μικρή του AΜBER ALERT.

Τα στελέχη της  ασφάλειας στην Πάτρα είδαν σε υλικό από κάμερα ασφαλείας  την 11χρονη να επιβιβάζεται  στο αυτοκίνητο  του θείου της. Το κοριτσάκι βρέθηκε στις 15:45 σε ένα χωράφι ανάμεσα στα Λέχαινα και την Αρετή. Έφερε τραύματα από κατσαβίδι στον λαιμό της. 

Πύργος Δολοφονία 11χρονης

Το προφίλ του δράστη

Ο 37χρονος άνδρας έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές καθώς είχε συλληφθεί το 2017 για βιασμό ανήλικου κοριτσιού κάτω των 15 ετών. 

Είχε καταδικαστεί σε 9 χρόνια φυλάκιση αλλά παρόλα αυτά ήταν έξω με περιοριστικούς όρους να δίνει το παρών στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής διαμονής του.  

Πύργος Δολοφονία 11χρονης

Φως στην στυγερή δολοφονία αναμένεται να ρίξει το πόρισμα του ιατροδικαστή. 

Εικάζεται ότι το κίνητρο του δράστη ήταν σεξουαλικό όμως ο ίδιος το αρνείται, αν και ομολόγησε τη δολοφονία.

Σε ανακοίνωσή της η Αστυνομία αναφέρει ότι «από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης εξαφάνισης 11χρονης στην Ηλεία, συνελήφθη ένας 37χρονος άνδρας, ο οποίος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση της ανήλικης. Η σορός της ανήλικης εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου σε αγροτική περιοχή στο Καταράχι Ηλείας».

Σχετικά με το περιστατικό, μίλησε στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα" η Κωνσταντία Δημογλίδου. εκπρόσωπος τύπου ΕΛΑΣ η οποία είπε μεταξύ άλλων ότι ο 37χρονος ήταν από την πρώτη στιγμή στο "κάδρο" των ερευνών καθώς “ελέγχθηκε βιντεοληπτικό υλικό που φαινόταν ότι αυτός είχε παρασύρει το παιδί στο σημείο”.


Ειδήσεις σήμερα: 

Εορτολόγιο - 11 Ιουνίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Πανελλαδικές 2024 - ΕΠΑΛ: Με μαθήματα ειδικότητας συνεχίζουν οι εξετάσεις

Ρωσία: Το Κρεμλίνο απελαύνει Αυστριακή δημοσιογράφο

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)