Κοινωνία

05 Ιουνίου 2024 07:44 Τελευταία ενημέρωση : 05 Ιουνίου 2024 12:19

Μητρόπολη Κηφισιάς: Διαρρήκτες “ξήλωσαν” το χρηματοκιβώτιο

Γιατί οι δράστες εγκατέλειψαν το χρηματοκιβώτιο στο κτήριο, χωρίς να το πάρουν μαζί τους. Πόση ήταν η λεία τους.

Μητρόπολη Κηφισιάς: Διαρρήκτες “ξήλωσαν” το χρηματοκιβώτιο
-

Στόχος διαρρηκτών έγινε το βράδυ της Κυριακής προς Δευτέρα το κτήριο της Μητρόπολης Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη στην Κηφισιά.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ οι δράστες αφού πήδηξαν τον μαντρότοιχο του κτηρίου και αφού δεν κατάφεραν να παραβιάσουν την κεντρική είσοδο, στη συνέχεια ξήλωσαν μια σιδεριά από ένα παράθυρο το οποίο άνοιξαν και έτσι μπήκαν στο διώροφο κτήριο.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες οι διαρρήκτες κατευθύνθηκαν στο λογιστήριο της Μητρόπολης Κηφισιάς όπου εντόπισαν το χρηματοκιβώτιο, το οποίο και ξήλωσαν παρά το γεγονός ότι ήταν πακτωμένο και βιδωμένο στο πάτωμα.

Τελικά, όμως, οι διαρρήκτες αν και κατάφεραν να το μεταφέρουν μέχρι το περβάζι του παραθύρου από το οποίο είχαν μπει, το παράτησαν εκεί για άγνωστο λόγο.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά οι διαρρήκτες, οι οποίοι είχαν καταφέρει να απενεργοποιήσουν και τις κάμερες ασφαλείας, έφυγαν από το κτήριο της Μητρόπολης Κηφισιάς με ένα μεταλλικό κουτί μέσα στο οποίο υπήρχαν 8.000 ευρώ.

Σε ανακοίνωση της Μητρόπολης αναφέρεται: «Τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 2 Ιουνίου 2024 πραγματοποιήθηκε διάρρηξη στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος στην Κηφισιά. Οι δράστες αρχικά εισέβαλαν στον περιβάλλοντα χώρου του κτηρίου και, αφού απενεργοποίησαν τον συναγερμό, έκοψαν το σιδερένιο προστατευτικό κιγκλίδωμα του παράθυρου ενός εκ των γραφείων και εισήλθαν στον εσωτερικό χώρο. Κατέστρεψαν τις κάμερες και προκάλεσαν υλικές ζημιές, ενώ κατάφεραν να αποσπάσουν χρηματικό ποσό που ανέρχεται στις 8.000€ περίπου. Με την άφιξη της Αστυνομίας τράπηκαν σε φυγή. Το συμβάν διερευνάται από το Τμήμα Ασφαλείας Κηφισιάς».


Ειδήσεις σήμερα:

Παιανία - Τροφική δηλητηρίαση: Δύο συλλήψεις για τα δεκάδες κρούσματα σε γαμήλιο γλέντι

Εορτολόγιο - 5 Ιουνίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Καιρός - Τετάρτη: Ζέστη, σκόνη και τοπικές βροχές

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)