Γενικά

21 Φεβρουαρίου 2019 19:46

Πρόεδρος ΚΕΕΛΠΝΟ στον ΑΝΤ1: πλησιάζουμε στην κορύφωση της επιδημίας γρίπης – θα έχουμε κι άλλους νεκρούς (βίντεο)

Οι εκτιμήσεις του Θεόφιλου Ρόζενμπεργκ για την εξάπλωση του φονικού ιού. Διπλασιάστηκαν οι νεκροί σε δύο εβδομάδες.

Πρόεδρος ΚΕΕΛΠΝΟ στον ΑΝΤ1: πλησιάζουμε στην κορύφωση της επιδημίας γρίπης – θα έχουμε κι άλλους νεκρούς (βίντεο)
-

Δραματική είναι η κατάσταση στην χώρα από την επιδημία γρίπης που «σαρώνει» την επικράτεια, καθώς σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, οι νεκροί έχουν ανέλθει σε 74, από 56 που ήταν τα θύματα της επιδημίας πριν από μία εβδομάδα. 

Το τελευταίο θανατηφόρο κρούσμα σημειώθηκε χθες στην Κρήτη,καθώς μια γυναίκα 55 ετών που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ κατέληξε από επιπλοκές του ιού της γρίπης. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, από τους 74 θανάτους οι 64 αφορούν σε κρούσματα που χρειάστηκαν νοσηλεία στη Μ.Ε.Θ και 10 σε κρούσματα που δεν νοσηλεύτηκαν σε Μ.Ε.Θ. Πρόκειται για 49 άνδρες και 25 γυναίκες, με εύρος ηλικιών από 0 έως 90 έτη και διάμεση ηλικία 68 έτη.

Επίσης, τα 64 από τα 74 προαναφερθέντα κρούσματα ανήκαν σε κλινική ομάδα υψηλού κινδύνου για την οποία συστήνεται εμβολιασμός για την εποχική γρίπη σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας. 

Πρόεδρος ΚΕΕΛΠΝΟ: Θα έχουμε και άλλους νεκρούς

Ο Πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, υπογράμμισε ότι, «συμπληρώνουμε δύο μήνες του επιδημικού κύματος, ο αριθμός των απωλειών ζωής είναι σημαντικός, βέβαια περίπου στα ύψη των προηγούμενων ετών. Φαίνεται ότι πλησιάζουμε κοντά στην κορύφωση».

Όπως συμπλήρωσε στη συνέχεια, «τον επόμενο ένα-ενάμιση μήνα θα έχουμε κι άλλα κρούσματα και πιθανώς κι άλλοι άνθρωποι δεν θα τα καταφέρουν, κυρίως λόγω γρίπης αλλά και σε συνδυασμό με άλλα νοσήματα και παθήσεις».

Ερωτηθείς για τα μέτρα προστασίας που μπορούμε να λάβουμε είπε, «να αποφύγει ο πληθυσμός να εκτίθεται άσκοπα στο κρύο, πχ. ενόψει της επερχόμενης κακοκαιρίας, δεδομένου ότι το κρύο είναι σύμμαχος της γρίπης.

Άλλος τρόπος προφύλαξης είναι ο εμβολιασμός, ακόμη και τώρα από κάποιον, ο οποίος όμως πρέπει να λάβει υπόψη ότι θα χρειαστούν 15-20 ημέρες για να λειτουργήσουν τα αντισώματα».

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)