Γενικά

01 Απριλίου 2018 16:57

Τα μερομήνια… μίλησαν: Έτσι θα είναι ο καιρός το Πάσχα

Το Πάσχα πλησιάζει! Με τι καιρικές συνθήκες θα ταξιδέψουν οι εκδρομείς και πώς θα σουβλίσουμε τον οβελία; Τα Μερομήνα έχουν τις απαντήσεις…

Τα μερομήνια… μίλησαν: Έτσι θα είναι ο καιρός το Πάσχα
-

Η αντίστροφη μέτρηση για το Πάσχα έχει αρχίσει και όλοι αναρωτιόμαστε τι καιρό θα κάνει και πώς θα σουβλίσουμε τον οβελία.

Όπως γνωρίζουμε α "μερομήνια" αμφισβητούνται από την επίσημη Μετεωρολογία, η οποία υποστηρίζει ότι μακροχρόνιες προβλέψεις δεν είναι δυνατόν να γίνουν. Έχει όμως πολυάριθμους υποστηρικτές ανάμεσα στους γεωργούς, τους κτηνοτρόφους και γενικά τους ανθρώπους που ζουν και εργάζονται στην ύπαιθρο.

Ωστόσο, τα Μερομήνια «προβλέπουν» την Μεγάλη Εβδομάδα ο καιρός να είναι άστατος σε πολλές περιοχές της χώρας. Μάλιστα, θα σημειωθούν καταιγίδες, ενώ θα πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Υπομονή λίγες ημέρες ακόμα για να δούμε αν τα Μερομήνια… επιβεβαιωθούν!

Τι είναι τα Μερομήνια

Μερομήνια είναι «οι δώδεκα πρώτες μέρες του Αυγούστου κατά τις οποίες, σύμφωνα με την παράδοση, κάποιοι μπορούν να προβλέψουν τον καιρό που θα κάνει τους επόμενους δώδεκα μήνες».

Πρόκειται για μια πανάρχαια μέθοδος πρόβλεψης του καιρού για όλο τον ερχόμενο χρόνο. Ωστόσο, αμφισβητούνται από την επίσημη μετεωρολογία, η οποία υποστηρίζει ότι μακροχρόνιες προβλέψεις δεν είναι δυνατόν να γίνουν.

Έχει όμως πολυάριθμους υποστηρικτές ανάμεσα στους γεωργούς, τους κτηνοτρόφους και γενικά τους ανθρώπους που ζουν και εργάζονται στην ύπαιθρο.

Συχνά, ακόμη και επιστήμονες δείχνουν ενδιαφέρον για τα αποτελέσματα που βγάζουν!

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)