Γενικά

10 Μαρτίου 2018 10:14

Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ: δεν ήταν τυχαίο το επεισόδιο με τους Έλληνες στρατιωτικούς

"Πρέπει να ενισχύσουμε την αποτρεπτική μας δύναμη. Πρέπει η αποτρεπτική μας δύναμη να είναι αξιόπιστη. Ότι λέμε να το εννοούμε», ανέφερε ο Στρατηγός.

Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ: δεν ήταν τυχαίο το επεισόδιο με τους Έλληνες στρατιωτικούς
-

Για μη τυχαίο περιστατικό κάνει λόγο ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ, Κωνσταντίνος Ζιαζιάς, αναφερόμενος στο συμβάν με τους Έλληνες στρατιωτικούς στον Έβρο.

Εκτίμησε ότι οι Τούρκοι εκβιάζουν όχι μόνο τη χώρα μας, αλλά και τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ. «Ποιος ο λόγος που κάνουν αυτήν την εκβίαση στη διεθνή κοινότητα; Για έναν και μόνο λόγο. Διότι δεν θέλουν να δημιουργηθεί στο υπογάστριό της κουρδικό κράτος» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας το πρωί στον Σκάι.

Ο κ. Ζιαζιάς συνέστησε ψυχραιμία για να πάνε όλα καλά, ενώ τόνισε ότι δεν χρειάζεται να «μιζεριάζουμε αν είναι όμηροι, αν είναι αιχμάλωτοι, αν είναι συλληφθέντες».

«Όμηρος ή αιχμάλωτος δεν αλλάζει την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα δύο στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και δοκιμάζονται αυτήν τη στιγμή. Το θέμα μας είναι ότι πρέπει να ενισχύσουμε την αποτρεπτική μας δύναμη. Πρέπει η αποτρεπτική μας δύναμη να είναι αξιόπιστη. Ότι λέμε να το εννοούμε», ανέφερε ο Στρατηγός.

Στο ερώτημα πώς θα επιλυθεί το θέμα της κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ απάντησε: «Δεν έχουμε άλλη επιλογή από τις ενέργειες του υπουργείου Εξωτερικών, αυτήν τη στιγμή».

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)