Γενικά

21 Ιανουαρίου 2018 22:39

Σώοι οι δύο Έλληνες πιλότοι στην Καμπούλ

Πως σώθηκαν οι Μιχάλης Πουλικάκος και Βασίλης Βασιλείου από την αιματηρή επίθεση στο ξενοδοχείο Intercontinental.

Σώοι οι δύο Έλληνες πιλότοι στην Καμπούλ
-


Δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο η υγεία των δύο Ελλήνων πιλότων  βρίσκονταν στο ξενοδοχείο Intercontinental της Καμπούλ κατά τη διάρκεια της ένοπλης επίθεσης από Ταλιμπάν 

Τόσο ο Μιχάλης Πουλικάκος όσο και ο Βασίλης Βασιλείου βρίσκονται πλέον ασφαλείς σε βρετανική βάση στο Αφγανιστάν. 

Τα καλά νέα επιβεβαίωσαν με δηλώσεις τους στον Alpha και στο Star, αντιστοίχως, η σύζυγος του κ. Πουλικάκου αλλά και ο κ. Βασιλείου καθώς είχε προηγηθεί τηλεγράφημα του BBC για Έλληνα μεταξύ των θυμάτων, είδηση την οποία διέψευσε το ελληνικό ΥΠΕΞ καθώς και ο Μιχάλης Πουλικάκος με το μήνυμά του μέσω Facebook. 

«Πρόκειται για λάθος. Μιλάνε για τον Βασίλη που είναι ασφαλής δίπλα μου. Απλώς αργήσαμε να τον βρούμε» έγραψε χαρακτηριστικά ο κ. Πουλικάκος. 

Σύμφωνα με όσα είπε η σύζυγος του κ. Πουλικάκου ο πιλότος σώθηκε κυριολεκτικά στο παρά πέντε, λόγω αλλαγής δωματίου. «Είχε αλλάξει δωμάτιο, από τον 5ο όροφο όπου έγινε το μεγάλο μακελειό, τον είχαν βάλει στον 4ο. Στο δωμάτιο όπου αρχικά έμενε ο σύζυγός μου ήταν καμμένοι και σκοτωμένοι όλοι».   

Ο έτερος πιλότος, ο Βασίλης Βασιλείου, περιέγραψε πώς βρίσκονταν στον 5ο όροφο, όπου επιτέθηκαν οι Ταλιμπάν, σκορπίζοντας τον θάνατο. Όταν άκουσε τους πυροβολισμούς, αμέσως έσβησε τα φώτα του δωματίου του και άνοιξε την μπαλκονόπορτα για να νομίσουν οι τρομοκράτες πως είχε πηδήξει από το μπαλκόνι. 

«Μετά αναποδογύρισα ένα από τα δυο κρεβάτια, έβαλα το στρώμα στην πόρτα, άφησα το επίστρωμα κάτω και πήρα το μονό κρεβάτι, ξάπλωσα στο πάτωμα και το κρατούσα 10 πόντους από το έδαφος». 

Οι τρομοκράτες μπήκαν και στο δωμάτιό του. Αλλά για καλή του τύχη, πυροβόλησαν το δεύτερο κρεβάτι που υπήρχε στο δωμάτιο και όχι εκείνο που κρυβόταν ο Βασίλης Βασιλείου.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)