Γενικά

16 Ιουνίου 2017 11:11

Καβάλα: κατέληξε 35χρονη μετά τον τοκετό

Επιπλοκές στη γέννα προκάλεσαν ακατάσχετη αιμορραγία της γυναίκας. Ολονύχτιο θρίλερ για τη διάσωσή της, χωρίς αποτέλεσμα.

Καβάλα: κατέληξε 35χρονη μετά τον τοκετό
-

Κατέληξε μετά από σχεδόν 12 ώρες μάχης μία γυναίκα 35 ετών, η οποία αντιμετώπισε επιπλοκές κατά τη διάρκεια του τοκετού. Η γυναίκα γέννησε σε ιδιωτική κλινική την Πέμπτη, όμως κατά τη διάρκεια του τοκετού, λόγω επιπλοκών, είχε ακατάσχετη αιμορραγία.

Η μητέρα και το βρέφος μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Καβάλας, του οποίου οι γιατροί έκριναν ότι έπρεπε να εισαχθεί στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Η ΜΕΘ όμως του Νοσοκομείου Καβάλας αυτό το διάστημα δεν λειτουργεί, λόγω της καθιερωμένης ετήσιας και απαραίτητης διαδικασίας απολύμανσης και καθαρισμού της.

Εν τέλει η γυναίκα εισήχθη στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Ξάνθης, όπου τα ξημερώματα κατέληξε.

Σύμφωνα με το kavalapost.gr, η Εντατική του Νοσοκομείου Καβάλας είχε προγραμματιστεί να κλείσει από τις 12 έως και τις 21 Ιουνίου, για απολύμανση και καθαρισμό, αλλά και για κατασκευαστικές εργασίες, με σκοπό την προσθήκη επιπλέον κρεβατιών.

Η απολύμανση των Μονάδων Εντατικών Θεραπείας είναι ετήσια υποχρέωσή τους, με σκοπό τη θωράκιση και την προστασία των νοσηλευόμενων ασθενών από ανθεκτικά μικρόβια τα οποία πρέπει να εξοντωθούν.

Κάθε νοσοκομείο, από τις αρχές του έτους, καταθέτει τον προγραμματισμό του για την απολύμανσή του, στην Υγειονομική Περιφέρεια στην οποία ανήκει, ώστε να μην συμπίπτει με το κλείσιμο άλλων Μονάδων.

 

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)