Γενικά

08 Μαΐου 2017 15:00

Έληξε η ομηρία στον ΟΚΑΝΑ Κρήτης

Παραδόθηκε ο δράστης της πολύωρης ομηρείας στον ΟΚΑΝΑ Κρήτης. Πώς πείστηκε. Τι ζητούσε. Η ανακοίνωση του ΟΚΑΝΑ για το περιστατικό.

Έληξε η ομηρία στον ΟΚΑΝΑ Κρήτης
-

Αναίμακτο τέλος είχε η άτυπη ομηρία εργαζομένων στον ΟΚΑΝΑ Κρήτης, από ένοπλο που εισέβαλε στο κτήριο το πρωί της Δευτέρας. Μετά από επτά ώρες διαπραγματεύσεων με ψυχολόγους της ΕΛ.ΑΣ., ειδικούς διαπραγματευτές, αλλά και τον πατέρα του που προσπαθούσε να τον πείσει να παραδοθεί.

Ο 45χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο των Χανίων, καθώς έχει τραυματιστεί ελαφρά στο χέρι. Οι υπάλληλοι του Οργανισμού εξήλθαν του κτηρίου λίγο αργότερα.

Ο ένοπλος, πατέρας πέντε παιδιών εισήλθε στις 8:15 το πρωί στο κτήριο και όταν αντιλήφθηκε την αστυνομική παρουσία πυροβόλησε, με τους αστυνομικούς να απαντούν με πυρά, από τα οποία τραυματίστηκε.

Στο κτήριο βρίσκονταν τρεις υπάλληλοι του ΟΚΑΝΑ, οι οποίοι τέλεσαν υπό την άτυπη ομηρία του, καθώς χωρίς να τους κρατά ομήρους, κλείστηκαν σε άλλο δωμάτιο από αυτό που βρισκόταν ο ένοπλος και δεν μπορούν να φύγουν από το κτήριο.

Όπως ο ίδιος τους είπε εξ αρχής, δεν είχε σκοπό να τους πειράξει.

Τα κίνητρα του δράστη

Ο 45χρονος πατέρας πέντε παιδιών διατηρεί περίπτερο στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων, το οποίο όμως πρόκειται να γκρεμιστεί. Όπως δήλωσε ο ίδιος σε συνομιλία του με τον ΑΝΤ1, πρόκειται για το μοναδικό εισόδημα της οικογένειάς του και είναι η αναίρεση της απόφασης που απαιτεί.

Γι’αυτό άλλωστε, είχε εξ αρχής ζητήσει να μιλήσει με τον Δήμαρχο Χανίων και τον Εισαγγελέα.

Χανιά - Σούδα - ΟΚΑΝΑ - οπλισμένος - πυροβολισμοί

Χανιά - Σούδα - ΟΚΑΝΑ - οπλισμένος - πυροβολισμοί

Ο Δήμαρχος Τάκης Βάμβουκας έσπευσε από νωρίς στο σημείο, ενώ διαβεβαίωσε τον δράστη ότι τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι, το περίπτερο δεν θα γκρεμιστεί. Όπως δήλωσε ο ίδιος στο Καλημέρα Ελλάδα, η αναπηρική άδεια του 45χρονου έχει λήξει.

 Φωτογραφίες, βίντεο: neakriti.gr, flashnews.gr

Η ανακοίνωση του ΟΚΑΝΑ για την ομηρία

Το πρωί της 8ης Μαΐου ένα σοβαρό συμβάν εκτυλίχθηκε στην Μονάδα του ΟΚΑΝΑ στον χώρο του Ψυχιατρείου Χανίων όταν ένοπλος άνδρας, μέλος του Προγράμματος, εισέβαλε στον χώρο της Μονάδας. Ο άνδρας ζητούσε να μην υλοποιηθεί η απόφαση του Δήμου Χανίων για απομάκρυνση του περιπτέρου, το οποίο λειτουργεί ο ίδιος, στο ενετικό λιμάνι της πόλης.

Στο σημείο μετέβησαν αστυνομικές δυνάμεις, ο Δήμαρχος Χανίων αλλά και συγγενείς του δράστη. Μετά από πολύωρη διαπραγμάτευση, το συμβάν έλαβε αίσιο τέλος.

Πρόκειται για ένα περιστατικό που προκάλεσε αναστάτωση τόσο στην τοπική κοινωνία όσο και στους εργαζομένους στην Μονάδα και στους συγγενείς τους. Πρόκειται, ωστόσο, για μεμονωμένο περιστατικό με πολλές παραμέτρους, που δεν σχετίζονται με την λειτουργία της Μονάδας και του ΟΚΑΝΑ συνολικότερα.

Ο ΟΚΑΝΑ όλα αυτά τα χρόνια προσπαθεί να προστατεύσει αφενός μεν τους 8.500 ωφελούμενούς του και τις οικογένειές τους αφετέρου δε το προσωπικό του από βίαιες συμπεριφορές τόσο μέσω της θεραπείας όσο και με την παρουσία προσωπικού φύλαξης σε όλες τις θεραπευτικές δομές του.

Τέλος, θέλουμε να εκφράσουμε την συμπαράστασή μας σε όλους όσοι βίωσαν αυτήν την δύσκολη κατάσταση.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)