Συνδικαλιστικά

24 Μαρτίου 2017 16:09

“Κλειστό” το νοσοκομείο της Νάουσας

Χωρίς καρδιολόγους και παθολόγους το Νοσοκομείο με πληρότητα 100% στις εν λόγω κλινικές. Η απόφαση του διοικητή.

“Κλειστό” το νοσοκομείο της Νάουσας
-

Χωρίς εφημερίες ήταν χθες το Νοσοκομείο της Νάουσας και παρομοίως κλειστό θα μείνει και την ερχόμενη Κυριακή, 26 Μαρτίου. Η καταγγελία έρχεται μόλις μία μέρα αφού το νοσοκομείο του Βόλου αρνήθηκε την υποδοχή και περίθαλψη καρκινοπαθών, λόγω έλλειψης χρημάτων και τους παρέπεμψε στο νοσοκομείο της Λάρισας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση των εργαζομένων, οι εφημερίες δεν θα γίνουν λόγω της έλλειψης παθολόγων και Καρδιολόγων.

Έτσι, το νοσοκομείο των 120 κλινών, που με 100% πληρότητα, εξυπηρετεί 50.000 ανθρώπους και μέχρι τώρα εφημέρευε κάθε μέρα, θα μείνει κλειστό για δεύτερη μέρα μέσα σε μία εβδομάδα.

Σύμφωνα με την απόφαση του διοικητή του Νοσοκομείου, οι ασθενείς θα εξυπηρετούνται από το νοσοκομείο της Βέροιας.

Δύο παθολόγοι, ένας εκ των οποίων επικουρικός που κρίθηκε ως επιμελητής Β΄ στο Νοσοκομείο της Κοζάνης, ο οποίος φεύγει από μέρα σε μέρα, γιατροί που κάνουν πάνω από δέκα εφημερίες τον μήνα, εφημερίες που μένουν ακάλυπτες, αλλά και παθολογική κλινική 27 κλινών, χωρίς παθολόγους και με 100% πληρότητα, είναι το σκηνικό που καταγγέλλουν οι συνδικαλιστές ότι επικρατεί στο νοσοκομείο της Νάουσας.

Ανάλογοι είναι οι εικόνα και στην Καρδιολογική Κλινική, στην οποία υπηρετούν δύο καρδιολόγοι, που δεν φτάνουν «παρ’ ότι κάνουν πάνω από δέκα εφημερίες το μήνα. Δεν αντέχουν άλλο. Αναβάλλονται χειρουργεία εξαιτίας της έλλειψης καρδιολόγων», αναφέρεται.

«Με απόφαση Διοικητή που σας κοινοποιούμε, το Νοσοκομείο κλείνει Πέμπτη 23/3/2017 και την Κυριακή 26/3/2017. Φυσικά θα ακολουθήσουν πολλές τέτοιες αποφάσεις του Διοικητή», αναφέρουν ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας των εργαζομένων και διερωτούνται:

«Η Παθολογική και η Καρδιολογική Κλινική θα είναι ακάλυπτες από Ιατρούς. Τους νοσηλευόμενους ασθενείς (ειδικά της Καρδιολογικής) ποιος θα τους βλέπει; Τι λένε οι λαλίστατοι Υπουργοί Υγείας; Πάμε μήπως για κατάργηση του Νοσοκομείου;».

Η απόφαση της Διοίκησης

 ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΑΟΥΣΑΣ - απόφαση Διοικητή - έγγραφο

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)