Γενικά

06 Αυγούστου 2016 17:23

“Στα κάγκελα” οι κάτοικοι χωριού για την ταφή εκατοντάδων άρρωστων ζώων δίπλα στα σπίτια (βίντεο)

Ξεσηκώθηκαν όταν πληροφορήθηκαν πως η περιοχή τους θα γίνει "νεκροταφείο ζώων".

“Στα κάγκελα” οι κάτοικοι χωριού για την ταφή εκατοντάδων άρρωστων ζώων δίπλα στα σπίτια (βίντεο)
-

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκληθεί τις τελευταίες ημέρες στην Κυψέλη του Δήμου Αλεξάνδρειας.

Οι κάτοικοι πληροφορήθηκαν πως 430 ζώα με Οζώδη Δερματίτιδα θα ταφούν σε μικρή απόσταση από το χωριό, κοντά σε πηγές με νερό, αλλά και δίπλα απο μαντριά με ζώα κτηνοτρόφων της περιοχής.

Στην Κυψέλη βρέθηκαν οι αρμόδιοι της Περιφέρειας, οι οποίοι ενημέρωσαν ότι υπάρχει Υπουργική Απόφαση για την διαδικασία της ταφής στην Κυψέλη, επιχειρώντας να καθησυχάσουν την ανησυχία και τους έντονους προβληματισμούς των κατοίκων, επιμένοντας πως δεν θα δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα για την υγεία των κατοίκων της περιοχής με την ταφή των συγκεκριμένων ζώων.

αντίδραση κατοίκων - ταφή ζώων - Κυψέλη  - Αλεξάνδρεια

αντίδραση κατοίκων - ταφή ζώων - Κυψέλη  - Αλεξάνδρεια

Σύμφωνα με το alexandreia-gidas.gr, οι αντιδράσεις των κατοίκων της Κυψέλης ήταν έντονες και αρνήθηκαν κατηγορηματικά την πραγματοποίηση της ταφής, λέγοντας χαρακτηριστικά πως "δεν θέλουν να γίνουν νεκροταφείο ζώων".

Κοινή γραμμή όλων ήταν τα ζώα να αποτεφρωθούν, με την Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας μάλιστα να ενημερώνει τους συγκεντρωμένους ότι έχει εγκριθεί κονδύλι 25.000 ευρώ για τον λόγ αυτό απο τον Δήμο Αλεξάνδρειας.

Ο Αντιδήμαρχος Αλεξάνδρειας, Στέφανος Δριστάς, ενημέρωσε τους κατοίκους ότι ο χώρος που επελέγη στην Κυψέλη είναι του Δημοσίου και όχι του Δήμου, "΄δενοντας τα χέρια" έτσι του Δήμου, καθώς δεν μπορεί να παρέμβει για να απαγορεύσει την πραγματοποίηση της ταφής.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, τις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων της Κυψέλης, τι υποστηρίζουν οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας και τι δηλώνει ο Αντιδήμαρχος Αλεξάνδρειας, Στέφανος Δριστάς.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)