Γενικά

01 Ιουλίου 2016 10:50

Έτοιμο το Λεωφορείο φροντίδας των αστέγων του ΟΟΣΑ

Μία κινητή βοήθεια για την ανακούφιση των άστεγων συμπολιτών μας.

Έτοιμο το Λεωφορείο φροντίδας των αστέγων του ΟΟΣΑ
-

Σε κινητή μονάδα ατομικής υγιεινής για τους άστεγους της Αθήνας μετέτρεψαν οι τεχνικοί του ΟΑΣΑ ένα λεωφορείο, ιδιοκτησίας της ΟΣΥ ΑΕ, προκειμένου, στο πλαίσιο του κοινωνικού ρόλου των δημόσιων συγκοινωνιών, να συμμετέχει στο εγχείρημα «Φροντίδα Εν Κινήσει». Η παρουσίαση του λεωφορείου, το οποίο αναμένεται εντός Ιουλίου να βγει στους δρόμους, έγινε την Τετάρτη, 29 Ιουνίου στο Ζάππειο από την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κυρία Θεανώ Φωτίου.

Το λεωφορείο εξοπλίστηκε με χώρους υγιεινής και καθαριότητας, με στόχο την ανακούφιση των άστεγων συμπολιτών μας. Οι μετασκευές πραγματοποιήθηκαν στην επισκευαστική βάση της ΟΣΥ ΑΕ με δαπάνες του ΟΑΣΑ. Εντός του οχήματος έχουν εγκατασταθεί, μεταξύ άλλων, χημικές τουαλέτες, ντουζιέρες, κλιματιστικό μηχάνημα. Το λεωφορείο θα διέρχεται από επιλεγμένα σημεία του κέντρου της Αθήνας και του Πειραιά.

Στο πρόγραμμα «Φροντίδα εν κινήσει» συμμετέχουν το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο όμιλος ΟΑΣΑ, καθώς και η ΜΚΟ Praksis. Αυτό υποστηρίζεται χορηγικά από την εταιρεία Παπαστράτος ΑΒΕΣ.

ΟΑΣΑ - λεωφορείο - φροντίδα - αστέγων

ΟΑΣΑ - λεωφορείο - φροντίδα - αστέγων

ΟΑΣΑ - λεωφορείο - φροντίδα - αστέγων

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ κ. Ιωάννης Σκουμπούρης, που παρευρέθηκε στην εκδήλωση, δήλωσε ότι η σημαντική αυτή δράση εντάσσεται σε ένα πλέγμα πρωτοβουλιών και συνεργειών που θα αναλάβει το υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων και ο όμιλος ΟΑΣΑ και προτίθεται να υλοποιήσει την επόμενη χρονική περίοδο, με σκοπό την ανάδειξη του κοινωνικού του ρόλου, για την ανακούφιση ευαίσθητων ομάδων συμπολιτών μας.

«Η κοινωνική αυτή δράση θα αποτελέσει μια ουσιαστική βοήθεια για τους συμπολίτες μας που οι συνθήκες της ζωής τους κατέστησαν αστέγους τη δύσκολη χρονική περίοδο που διανύουμε, ενώ η προσπάθειά μας αυτή θα συνεχιστεί με περισσότερες ανάλογες δράσεις που θα αφορούν άλλες ομάδες του πληθυσμού που έχουν ανάγκη» σημείωσε.

ΟΑΣΑ - λεωφορείο - φροντίδα - αστέγων

Κωνσταντινούπολη - αεροδρόμιο - έκρηξη - αστυνομικός - πυροβολεί

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)