Γενικά

14 Μαΐου 2016 20:56

Η συγκίνηση και το …γινάτι του Καθηγητή Κύπρου Νικολαϊδη (βίντεο)

Ιδιαίτερα φορτισμένος ο "πατέρας" της αυχενικής διαφάνειας στην τελετή αναγόρευσης του σε Επιτ. Διδάκτορα Ιατρικής του Παν. Θεσσαλίας. Τι είπε για τις έρευνες και το έργο του.

Η συγκίνηση και το …γινάτι του Καθηγητή Κύπρου Νικολαϊδη (βίντεο)
-

Της Λίας Κοντοπούλου

Καταχειροκροτούμενος από τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο Κύπρος Νικολαΐδης αναγορεύτηκε σε Επίτιμο Διδάκτορα της Σχολής Επιστημών Υγείας, του Τμήματος Ιατρικής,  στη Λάρισα. 

Ο παγκοσμίου φήμης Καθηγητής Εμβρυϊκής Ιατρικής στα King’s College και University College του Λονδίνου, δεν μπόρεσε να κρύψει τη συγκίνησή του για την τιμή που του επεφύλαξαν οι συνάδελφοί του.

Στην φορτισμένη συναισθηματικά ομιλία του, ο Κύπρος Νικολαϊδης, κάποιες φορές με …σπασμένη φωνή, αναφέρθηκε στο πλούσιο ερευνητικό του έργο και τις ανακαλύψεις του, αλλά και στο γεγονός ότι αν και επί δεκαετίες ζει κι εργάζεται στο Λονδίνο, έχει πάντα την «καρδιά» του στην Κύπρο και στην Ελλάδα, ενώ όπως λέει άνοιξε καινούριους δρόμους χάρη στο γινάτι του.

Κύπρος Νικολαΐδης - Καθηγητής Εμβρυικής Ιατρικής - Επίτιμος Διδάκτορας - Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Ο Καθηγητής Κύπρος Νικολαΐδης θεωρείται ο «πατέρας» της αυχενικής διαφάνειας, της διαγνωστικής τεχνικής που βοηθά στον εντοπισμό γενετικών μεταλλάξεων, οι οποίες σχετίζονται με το σύνδρομο Down.

Είναι πρωτοπόρος στην έρευνα για τον εντοπισμό χρωμοσωμικών ανωμαλιών στο μητρικό αίμα κι έχει αναπτύξει επεμβατικές θεραπείες που έχουν εφαρμογή στη μικροχειρουργική του εμβρύου. 

Ο ίδιος δηλώνει υπέρμαχος των λίγων, αλλά στοχευμένων, εξετάσεων κατά τη διάρκεια της κύησης.

Στο ερευνητικό κέντρο του Καθηγητή Νικολαΐδη στο Λονδίνο έχουν μετεκπαιδευτεί εκατοντάδες γυναικολόγοι και εμβρυολόγοι από όλον τον κόσμο, ανάμεσα στους οποίους πολλοί Έλληνες και Κύπριοι ιατροί. 

Δείτε το βίντεο από την τελετή αναγόρευσης και τις δηλώσεις του Κ. Νικολαϊδη στον ΑΝΤ1 για τις έρευνες του και τον έλεγχο της κύησης:

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)