Γενικά

29 Απριλίου 2016 18:11

Η μεγαλύτερη πασχαλινή έξοδος των τελευταίων ετών

Με κάθε μέσο εγκαταλείπουν τις πόλεις οι εκδρομείς του Πάσχα. Αυξημένη κίνηση σε εθνικές οδούς, λιμάνια και σταθμούς ΚΤΕΛ. Ατελείωτο μποτιλιάρισμα στο τελωνείο Ευζώνων.

Η μεγαλύτερη πασχαλινή έξοδος των τελευταίων ετών
-

Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων για το Πάσχα, η οποία, σύμφωνα με τα στοιχεία, είναι η μεγαλύτερη των τελευταίων ετών.

Βάσει των στοιχείων της Τροχαίας, η φετινή έξοδος από τις εθνικές οδούς Αθηνών - Κορίνθου και Αθηνών - Λαμίας είναι έως τώρα αυξημένη κατά 10% και 15% αντίστοιχα, σε σχέση με πέρυσι.

Συγκεκριμένα, μέχρι σήμερα το πρωί από τα διόδια της Ελευσίνας έχουν περάσει 85.000 οχήματα και από των Αφιδνών 60.000 οχήματα. Η κυκλοφορία διεξάγεται ομαλά σε όλο το εθνικό δίκτυο, όπως τόνισε εκπρόσωπος της Τροχαίας, ενώ αυξημένα είναι τα μέτρα που έχουν ληφθεί σε όλη τη χώρα.

Αυξημένη είναι και η κίνηση στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις ακτοπλοϊκών εταιρειών ο συνδυασμός του Πάσχα με τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς δημιούργησε τις κατάλληλες προϋποθέσεις για αύξηση του αριθμού των εκδρομέων.

Μέχρι τη Μεγάλη Πέμπτη από το λιμάνι του Πειραιά πραγματοποιήθηκαν 22 δρομολόγια, ενώ αναχώρησαν 24.373 επιβάτες, 3.656 ΙΧ αυτοκίνητα,864 φορτηγά και 676 δίκυκλα. Για τα νησιά του Αργοσαρωνικού πραγματοποιήθηκαν 39 δρομολόγια ενώ αναχώρησαν 8.167 επιβάτες 1.365 οχήματα, 42 φορτηγά και 304 δίκυκλα.

ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΛΙΜΑΝΙ - ΠΛΟΙΟ - ΠΑΣΧΑ 2016 - ΕΚΔΡΟΜΕΙΣ - ΕΠΙΒΑΤΕΣ

Από τη Ραφήνα έγιναν 15 δρομολόγια και αναχώρησαν 9.710 επιβάτες, 2.345 ΙΧ 44 φορτηγά και 182 δίκυκλα. Τέλος, από το Λαύριο έγιναν 6 δρομολόγια και αναχώρησαν 2.484 επιβάτες 685 ΙΧ 21 φορτηγά και 35 δίκυκλα.

Και στα ΚΤΕΛ Κηφισού η φετινή επιβατική κίνηση καταγράφεται ενισχυμένη κατά 10%-15% σε σχέση με πέρυσι, ενώ σχεδόν στο 100% καταγράφεται η πληρότητα των τρένων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η οποία προχώρησε σε αύξηση της χωρητικότητας των συρμών της κατά 20%.

Έντονη καταγράφεται και η αεροπορική κίνηση, καθώς μέχρι και την Τρίτη του Πάσχα πρόκειται να πραγματοποιηθούν 2.950 πτήσεις, εκ των οποίων οι 2.872 είναι προγραμματισμένες και οι 72 ναυλωμένες.

Δημοφιλέστεροι προορισμοί, που εξυπηρετήθηκαν αεροπορικώς είναι η Χίος, τα Χανιά, η Σαντορίνη, η Θεσσαλονίκη και η Κέρκυρα.

Ατελείωτο μποτιλιάρισμα στο τελωνείο Ευζώνων

Με τεράστια υπομονή φαίνεται ότι πρέπει να οπλιστούν οι οδηγοί που κινούνται στο Τελωνείο Ευζώνων στα σύνορα Ελλάδας – Σκοπίων. Εκατοντάδες αυτοκίνητα σχηματίζουν ουρές χιλιομέτρων, ενώ χρειάζεται να περιμένουν για πάνω από μία ώρα προκειμένου να μετακινηθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι καθυστερήσεις παρατηρούνται λόγω έλλειψης προσωπικού, ενώ λειτουργούν μόνο οι δύο έξοδοι του Τελωνείου. Ωστόσο, αν και επικρατεί έντονος εκνευρισμός, δεν έχουν παρατηρηθεί επεισόδια και φασαρίες.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)