Γενικά

13 Ιανουαρίου 2016 18:13

ΔΣΑ: Μαζική αντίδραση για το ασφαλιστικό

Σε τριήμερη αποχή βρίσκονται οι δικηγόροι της Αθήνας και του Πειραιά. Σε πορεία καλεί τα μέλη του αύριο ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών.

ΔΣΑ: Μαζική αντίδραση για το ασφαλιστικό
-

Στην πανδικηγορική πορεία, που έχει προγραμματιστεί για αύριο Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι, καλεί τα μέλη του ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, ενόψει της νέας ασφαλιστικής μεταρρύθμισης. 

Η πορεία αναμένεται να ξεκινήσει από τα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Ακαδημίας 60 με κατάληξη το υπουργείο Εργασίας και τη Βουλή, όπου θα επιδοθεί ψήφισμα.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΔΣΑ «εκφράζοντας την ομόθυμη θέση του δικηγορικού σώματος, απορρίπτει απόλυτα και κατηγορηματικά το κυβερνητικό προσχέδιο για το ασφαλιστικό σύστημα. Μαζί με τους υπόλοιπους επιστημονικούς φορείς, κλιμακώνει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις για την απόσυρση του και την επανάληψη του κοινωνικού διαλόγου».

«Ο ΔΣΑ καλεί όλα τα μέλη του να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο επισημαίνοντας ότι  τυχόν εφαρμογή των μέτρων που περιλαμβάνονται στο εν λόγω σχέδιο θα οδηγήσει αναπόφευκτα στην οικονομική και επαγγελματική εξόντωση της συντριπτικής πλειονότητας των δικηγόρων.  Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της πορείας θα συνεδριάσει η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας για να εκτιμήσει την κατάσταση και να λάβει αποφάσεις», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Ήδη από χθες οι δικηγόροι της Αθήνας και του Πειραιά βρίσκονται σε τριήμερη αποχή, ενώ σήμερα ξεκίνησαν απεργία και οι συμβολαιογράφοι διαμαρτυρόμενοι για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)