Δικαιοσύνη

28 Σεπτεμβρίου 2015 18:13

Προφυλακίστηκαν ο Πετρακάκος και η σύντροφος του

Τι είπε για την «εμπλοκή» του με την τρομοκρατία και τα πολυάριθμα καλάσνικοφ. Τι δήλωσε για τις ληστείες που του αποδίδονται.

Προφυλακίστηκαν ο Πετρακάκος και η σύντροφος του
-

Της Λίας Κοντοπούλου

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά την απολογία τους στον 17ο τακτικό ανακριτή ο Γιώργος Πετρακάκος και η σύντροφός του, οι οποίοι συνελήφθησαν την περασμένη Πέμπτη στο Βόλο και είναι αντιμέτωποι με κατηγορίες για εμπλοκή σε τρομοκρατικές πράξεις και άλλα κακουργήματα.

Ο Γιώργος Πετρακάκος ανέλαβε την ευθύνη για τα καλάσνικοφ, που συνεχίζουν και σήμερα να ξεθάβουν οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής, όπως και τα άλλα όπλα που βρέθηκαν στο σπίτι του, όμως αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή του σε τρομοκρατικές ενέργειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες υποστήριξε ενώπιον του ανακριτή «τα όπλα ήταν δικά μου και ήταν αχρησιμοποίητα. Ήταν προφυλαγμένα μέσα σε κλειδωμένη ντουλάπα, για να μην έχουν πρόσβαση η γυναίκα μου και τα παιδιά μου. Δεν έχω καμία σχέση με τρομοκρατικές πράξεις».

Νωρίτερα, ο Γιώργος Πετρακάκος είχε κριθεί προφυλακιστέος και για τις ληστείες στις οποίες φέρεται να συμμετείχε. Για αυτές τις υποθέσεις έδωσε τυπική απολογία και  επιφυλάχθηκε να επανέλθει μόλις συμπληρωθούν τα στοιχεία των επίμαχων δικογραφιών.

Τι είπε η σύντροφος του Πετρακάκου

Η σύντροφος του Γιώργου Πετρακάκου ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε απολύτως τίποτα για την δράση του κι ότι πληροφορήθηκε για τις ποινικές εμπλοκές του συντρόφου της, όταν κυοφορούσε το πρώτο τους παιδί, δηλαδή πριν από 4-5 χρόνια.

Η ίδια φέρεται να υποστήριξε ενώπιον του ανακριτή ότι «η ζωή που ζούσαμε ήταν απολύτως φυσιολογική. Μόνη μου απασχόληση ήταν η ανατροφή των δυο παιδιών μου. Τα όπλα δεν τα είχα δει. Ήταν κρυμμένα. Είχα μάθει ότι ο σύντροφος μου είχε μπλεξίματα με τη Δικαιοσύνη, όταν ήμουν έγκυος στο πρώτο μας παιδί».

Οι άλλοι τρεις συλληφθέντες και κατηγορούμενοι για την ίδια υπόθεση, δυο αδέλφια και ο πατέρας τους, ζήτησαν και πήραν νέα προθεσμία για να απολογηθούν την Τρίτη.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)