Γενικά

24 Σεπτεμβρίου 2015 18:32

Παραλίγο νέα τραγωδία στο Δαφνί

Ασθενής κρατούμενος επιτέθηκε σε εργαζόμενο και τα χειρότερα απεφεύχθησαν χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση άλλων εργαζομένων.

Παραλίγο νέα τραγωδία στο Δαφνί
-

Λίγες μέρες μετά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής (Δαφνί) με αποτέλεσμα να θρηνήσουμε ανθρώπινα θύματα, ένα νέο περιστατικό που σημειώθηκε σήμερα ήρθε να υπενθυμίσει με τον πλέον ανάγλυφο τρόπο τις δραματικές συνθήκες που επικρατούν στο ίδρυμα.

Ένας επικίνδυνος ασθενής κρατούμενος, επιτέθηκε σήμερα σε εργαζόμενο και προσπάθησε να τον στραγγαλίσει, εξέλιξη που ευτυχώς απετράπη χάρη στην έγκαιρη επέμβαση άλλων εργαζομένων.

Στο ίδρυμα νοσηλεύονται περίπου 70 εγκληματίες που έχουν το ακαταλόγιστο χωρίς να υπάρχει το απαραίτητο εξειδικευμένο προσωπικά για την νοσηλεία και την φύλαξη τους , με αποτέλεσμα να κινδυνεύει σοβαρά τόσο το υπάρχον προσωπικό όσο και οι υπόλοιποι ασθενείς.

Ο Σύλλογος Νοσηλευτών Ψυχιατρικών Νοσοκομείων ΕΣΥ του νομού Αττικής (ΣΥΝΟΨΥΝΟ - ΕΣΥ), με ανακοίνωση του εστιάζει στο πρόβλημα.

«Βρισκόμαστε ενώπιον του παράδοξου και οξύμωρου φαινομένου ασθενείς-κρατούμενοι που έχουν κριθεί από το αρμόδιο δικαστήριο ως επικίνδυνοι για τη δημόσια ασφάλεια, έχοντας διαπράξει αξιόποινες πράξεις, να θεωρούνται εν τοις πράγμασι "ακίνδυνοι" για εργαζομένους, ασθενείς και συνοδούς» επισημαίνει ο Σύλλογος των Νοσηλευτών Ψυχιατρικών Νοσοκομείων ΕΣΥ, προσθέτοντας «πώς αλλιώς να εξηγηθεί λογικά η  μη παρουσία φυλακτικού προσωπικού και η παράλειψη διαμόρφωσης ειδικών χώρων νοσηλείας;». 

«Η έννοια της "δημόσιας ασφάλειας" αφορά όλο το κοινωνικό σύνολο και δεν είναι δυνατόν οι σκληρά εργαζόμενοι σε επαχθείς συνθήκες υπάλληλοι των ψυχιατρικών νοσοκομείων, αλλά και οι ιδιαιτέρως ευάλωτοι ψυχιατρικοί ασθενείς να θεωρούνται παιδιά ενός κατώτερου Θεού και να μην κρίνεται επιβεβλημένη η προστασία τους» αναφέρουν στην ανακοίνωση και ζητούν αρμοδίως τη λήψη όλων των μέτρων για την επαρκή προστασία της ζωής και της υγείας των υπαλλήλων, αλλά και των ασθενών.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)