Γενικά

16 Σεπτεμβρίου 2015 14:00

Χειροπέδες σε τουριστικό πράκτορα που μετακινούσε παράνομα πρόσφυγες

Τουριστικό γραφείο χωρίς νόμιμη άδεια λειτουργίας και χωρίς να έχει εκδώσει τα απαραίτητα παραστατικά, ανέλαβε τη μεταφορά  προσφύγων στα Ελληνοσκοπιανά σύνορα.

Χειροπέδες σε τουριστικό πράκτορα που μετακινούσε παράνομα πρόσφυγες
-

Του Γιάννη Αρβανίτη

Στοχευμένους ελέγχους πραγματοποίησε η οικονομική αστυνομία σε τουριστικά γραφεία της Αθήνας, που αναλαμβάνουν τη μεταφορά προσφύγων με λεωφορεία στην Ελληνοσκοπιανή μεθόριο. Οι έλεγχοι αυτοί έχουν επεκταθεί σε όλα τα σημεία της χώρας όπου υπάρχει μεγάλος αριθμός προσφύγων και μεταναστών.

Έτσι εντοπίστηκε γραφείο επί της Λεωφόρου Αχαρνών, το οποίο στερούνταν άδειας λειτουργίας. Επιπλέον δεν είχε εκδώσει εισιτήρια αξίας 1.470 ευρώ, για το δρομολόγιο «Αθήνα - Εύζωνοι», που πραγματοποιούσε με μισθωμένο λεωφορείο και 50 επιβάτες – πρόσφυγες το οποίο κι ελέγχθηκε από την Τροχαία σε συνεργασία με αστυνομικούς της οικονομικής αστυνομίας.

Για τις παραβάσεις αυτές υπελήφθη ο 49χρονος (Έλληνας) διαχειριστής του γραφείου. Με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα.

Επίσης ενημερώθηκαν η αρμόδια Δ.Ο.Υ και ο Ε.Ο.Τ, ώστε να επιβληθούν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)