Γενικά

30 Ιουνίου 2015 18:37

Δεκτές οι κάρτες στα βενζινάδικα

Το υπουργείο Οικονομικών συστήνει στις επιχειρήσεις να δέχονται ανεπιφύλακτα τις κάρτες. Προσπάθειες για επίλυση των προβλημάτων. Δεν παρατηρούνται ανατιμήσεις ή υπερτιμολογήσεις.

-

Του Νίκου Ρογκάκου

Αναφορικά με τη χρήση πιστωτικών και χρεωστικών καρτών στα βενζινάδικα, το υπουργείο Οικονομικών, με ανακοίνωσή του υποστηρίζει ότι πρέπει να γίνονται δεκτές και ότι οι συναλλαγές με κάρτες γίνονται μέχρι το όριο που προβλέπει η σύμβαση του καταναλωτή με την τράπεζα.

Το υπουργείο Οικονομικών συστήνει επίσης στις επιχειρήσεις να δέχονται ανεπιφύλακτα τις κάρτες και τονίζει ότι καταβάλει κάθε προσπάθεια για την επίλυση των προβλημάτων των επιχειρήσεων που δεν διαθέτουν Web Banking.

Επίσης, επιχειρήσεις που επιθυμούν να καταθέσουν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς μετρητά, προκειμένου να προβούν σε ηλεκτρονικές αγορές, να απευθύνονται τηλεφωνικώς στην τράπεζά τους για σχετικές πληροφορίες.

Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή υποστηρίζει επίσης ότι σε τιμοληψίες που έκανε σε βενζινάδικα σε Αθήνα και περιφέρεια, δεν παρατηρούνται ανατιμήσεις ή υπερτιμολογήσεις σε καύσιμα και τρόφιμα και διαπιστώνει από ελέγχους επάρκεια προϊόντων.

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)