Αστυνομικό Δελτίο

19 Μαΐου 2015 13:48

Το τραγικό παιχνίδι της μοίρας που στοίχισε τη ζωή στον αστυνομικό

Ο βετεράνος αστυνομικός που είχε έρθει τετ-α-τετ με τους πιο επικίνδυνους κακοποιούς, δέχτηκε μία σφαίρα στην κοιλιά από το ίδιο του το όπλο, που περιεργαζόταν ο γιος του.

-

Του Αντώνη Μανιώτη

Ο 60χρονος βετεράνος αστυνομικός είχε 2 μεγάλες αγάπες. Τη δίωξη του εγκλήματος και τους δημοτικούς χορούς.

Αν και είχε βρεθεί αντιμέτωπος δεκάδες φορές με τις κάνες των όπλων επικίνδυνων κακοποιών να τον σημαδεύουν, έμελε να χάσει τη ζωή του από δική του σφαίρα.

Το τραγικό δυστύχημα συνέβη χθες το απόγευμα, μέσα στην αίθουσα του παραδοσιακού χορευτικού ομίλου "Ορφέας" στον Κολωνό, τον οποίο είχε ιδρύσει ο ίδιος και με μεράκι δίδασκε σε νέα παιδιά δημοτικούς χορούς.

Εκεί, είχε πάει με τον 23χρονο γιο του για να διπλώσουν τις στολές του χορευτικού συγκροτήματος, το οποίο το Σαββατοκύριακο που πέρασε είχε χορέψει δημοτικούς χορούς στο ανοιχτό θέατρο του Κολωνού.

Σε μία κακιά στιγμή απροσεξίας, ο ιδιαίτερα αγαπητός και δημοφιλής αστυνομικός είχε αφήσει το πιστόλι του με σφαίρα μέσα στη θαλάμη. Ο 23χρονος γιος του το πήρε στα χέρια του και τότε το όπλο εκπυρσοκρότησε.

Η παλάμη του νεαρού βρισκόταν μπροστά στην κάννη, με αποτέλεσμα η σφαίρα να διαπεράσει την παλάμη του προκαλώντας συντριπτικά τραύματα στα δάχτυλα και στη συνέχεια καρφώθηκε στην κοιλιά του πατέρα του.

Πανικόβλητος ο 23χρονος άρχισε να καλεί βοήθεια, παρακαλώντας τον πατέρα του να κρατηθεί στη ζωή.

Το ασθενοφόρο έσπευσε να μεταφέρει τον 60χρονο αστυνομικό στο νοσοκομείο Ελπίς, όπου παρά τις προσπάθειες των χειρουργών υπέκυψε λόγω των βαρύτατων τραυμάτων που είχε υποστεί στην κοιλιακή χώρα.

Ο 23χρονος, δευτερότοκος γιός του, απαρηγόρητος, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ΚΑΤ, όπου υποβλήθηκε σε νευροχειρουργική επέμβαση και χρειάστηκε η συνδρομή ψυχολόγου της Αστυνομίας καθώς έχει υποστεί σοκ.

Με δάκρυα στα μάτια, συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι του αστυνομικού και μαθητές του χορευτικού συλλόγου, δεν σταμάτησαν να μιλάνε με τα καλύτερα λόγια για την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα του άτυχου οικογενειάρχη, ο οποίος αν και μπορούσε να είχε ήδη πάρει σύνταξη εξακολουθούσε να εργάζεται ως αστυνομικός στην Ασφάλεια, καθώς τα παιδιά του δεν είχαν ακόμη ολοκληρώσει τις σπουδές και τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις.

Στο πένθος βυθίστηκε η οικογένεια του 60χρονου αστυνομικού αλλά και το χωριό από όπου καταγόταν, το Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας, όταν μαθεύτηκε ότι χάθηκε τόσο άδικα.

Ο βετεράνος αστυνομικός που αποτελούσε πρότυπο για τους νεότερους συναδέλφους του θα ταφεί αύριο το απόγευμα στο κοιμητήριο Περιστερίου.

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)