Αστυνομικό Δελτίο

19 Απριλίου 2015 18:53

Θρίλερ με τα αίτια θανάτου του Σωτήρη Μπάγια

Τι συμβαίνει τελικά με το θάνατο του εισαγγελέα Σωτήρη Μπάγια και γιατί η οικογένειά του αφήνει υπόνοιες για κάτι διαφορετικό στις συνθήκες θανάτου.

-

Ως «βόμβα» έσκασε στις 5 Απριλίου η είδηση του αιφνίδιου θανάτου του εισαγγελέα Εφετών, Σωτήρη Μπάγια, στα 58 του χρόνια, από  σπάνια ίωση. Κατά  τους γιατρούς, ο εισαγγελέας προσβλήθηκε από ερλιχίωση που προήλθε από μολυσμένο τσιμπούρι.

Όμως η οικογένεια αφήνει υπόνοιες για κάτι διαφορετικό και για απειλές αναφορικά με μια υπόθεση μυστήριο που είχε αναλάβει πρόσφατα. Συγκεκριμένα, η οικογένεια υποστηρίζει ότι ο σκύλος του δεν έπασχε από τέτοια ασθένεια, ενώ ο άτυχος δικαστικός δεν είχε έρθει σε επαφή με κανένα άλλο σκύλο.

Παράλληλα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Βήμα», η σύζυγος του δικαστικού θεωρεί ότι η διάγνωση δεν ήταν η σωστή και αφήνει να εννοηθεί ότι τον τελευταίο καιρό στον Σωτήρη Μπάγια είχε ανατεθεί μεγάλη υπόθεση, κάτι που θα μπορούσε να ανατρέψει τα δεδομένα γύρω από το θάνατό του.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, επρόκειτο για μια απόρρητη υπόθεση που του είχε ανατεθεί από «πολύ ψηλά» και για αυτό ο άτυχος εισαγγελέας της δίκης των Πυρήνων της Φωτιάς και προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών την εποχή που συνελήφθη η 17Ν, είχε τον τελευταίο καιρό φόβους ότι μπορεί να απειληθεί η ζωή του, κάτι που φέρεται να είχε εκμυστηρευθεί στους δικούς του ανθρώπους.

Ωστόσο, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ποτέ στο παρελθόν και μέχρι σήμερα, ούτε ο εισαγγελέας, ούτε κανένα μέλος της οικογένειάς του, δεν είχε αποταθεί στο τμήμα της Παλλήνης, είτε σε κάποια κεντρική υπηρεσία, για να καταγγείλουν απειλές ή να ζητήσουν προστασία. «Εάν έχει γίνει κάτι τέτοιο, αλλά προς κάποια δικαστική αρχή, αυτό τι αγνοούμε», αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)