Γενικά

10 Απριλίου 2015 16:16

Άρση του απαγορευτικού – Ποια πλοία φεύγουν από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο

Κοπάζουν σταδιακά οι άνεμοι στο Αιγαίο, δίνοντας τέλος στην ταλαιπωρία χιλιάδων ταξιδιωτών που είχαν εγκλωβιστεί στα λιμάνια.

-

Του Κώστα Τάτση

Το «ελευθέρας» για απόπλου δίνουν από τις 18:30 το απόγευμα οι άνεμοι και οι λιμενικές αρχές σε πλοία τα οποία είχαν «δέσει κάβους» λόγω των θυελλωδών ανέμων που έπνεαν στο Αιγαίο, προκαλώντας διακοπή των δρομολογίων και ταλαιπωρία σε χιλιάδες εκδρομείς του Πάσχα.

Η εξασθένηση των βορείων ανέμων επιτρέπει ήδη την εκτέλεση των δρομολογίων προς Μαρμάρι από το λιμάνι της Ραφήνας, από όπου από τις 18:30 και μετά θα αναχωρήσουν δυο πλοία με προορισμό τις Κυκλάδες.

Από το λιμάνι του Πειραιά η άρση του απαγορευτικού θα ισχύσει μετά τις 21:00 απόψε, επιτρέποντας να πραγματοποιηθούν 6 από τα συνολικά 16 δρομολόγια που είχαν προγραμματιστεί για την Μεγάλη Παρασκευή. Ακριβώς στις 21:00 αναμένεται να αναχωρήσουν τα πλοία «Κρήτη 1» και «Κρήτη 2» για Ηράκλειο και Χανιά αντίστοιχα, καθώς και το «Κνωσός Παλλάς» για Ηράκλειο.

Στις 22:00 θα εκτελεστούν τα δρομολόγια του «Blue Star Naxos» για Πάρο-Νάξο-Σαντορίνη και του «Blue Star Patmos» για Ψαρά-Χίο-Μυτιλήνη. Στις 22:30 προβλέπεται να αναχωρήσει το «Blue Star Ι» για Σύρο και Δωδεκάνησα.

Από το απόγευμα ξεκινά η εκτέλεση των δρομολογίων και από το λιμάνι του Λαυρίου για Κέα και Κύθνο. Αξίζει να αναφερθεί ότι πολλές εταιρείες αύριο Μεγάλο Σάββατο θα βάλουν έκτακτα δρομολόγια.

Στο μεταξύ το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Νήσος Μύκονος» που παραμένει από χθες βράδυ στο λιμάνι της Σύρου με 429 επιβάτες θα αναχωρήσει για το προγραμματισμένο του δρομολόγιο για Εύδηλο, Καρλόβασι, Βαθύ στις 10.00 το βράδυ. Επίσης στο λιμάνι της Μήλου λόγω των ισχυρών ανέμων παραμένει το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Αδαμάντιος Κοραής» και το ταχύπλοο "Speedrunner 4" . Και τα δύο πλοία αναμένεται να αναχωρήσουν με τελικό προορισμό τον Πειραιά μετά τις 10.00 το βράδυ.



Τι δήλωσε στον ΑΝΤ1 επιβάτης του "Νήσος Μύκονος":

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)