Γενικά

09 Απριλίου 2015 12:30

Απο ένα τσιμπούρι προκλήθηκε ο θάνατος του Σωτήρη Μπάγια

Μια σπάνια νόσος που μεταδίδεται από τσιμπούρια προκάλεσε τον θάνατο του εισαγγελέα Εφετών.

-

Από ερλιχίωση, μία σπάνια νόσο που μεταδίδεται από τα τσιμπούρια, είχε προσβληθεί ο εισαγγελέας Εφετών Σωτήρης Μπάγιας ο οποίος έφυγε από τη ζωή την περασμένη Κυριακή, σε ηλικία 58 χρόνων.

 Ο δικαστικός λειτουργός είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο με πυρετό άγνωστης αιτιολογίας. Μετά από τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι είχε προσβληθεί από τη σπάνια νόσο, σύμφωνα με την Espresso.

 Ο θάνατος του Σωτήρη Μπάγια είναι ο πρώτος που καταγράφεται στην Ελλάδα από αυτή την αιτία. Μέχρι τώρα υπήρχε η βεβαιότητα ότι η ερλιχίωση δεν συνιστά απειλή για τη ζωή του ανθρώπου.

Ανάλογο περιστατικό είχε αναφερθεί στη χώρα μας πριν από περίπου τέσσερα χρόνια και αφορούσε ανοσοκατεσταλμένο ασθενή, ο οποίος όμως επιβίωσε μετά  από τη χορήγηση ειδικής θεραπείας.

 Η ερλιχίωση μπορεί να προκαλέσει σοβαρή ζημιά στο ήπαρ και να είναι μοιραία, στην περίπτωση που δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα.Προκαλεί, επίσης, νεφρική ανεπάρκεια, πηκτικές διαταραχές και κώμα.

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)