Δικαιοσύνη

06 Μαρτίου 2015 20:24

«Όχι» στο αίτημα Παπακωνσταντίνου για κλήτευση του Βαξεβάνη

Αρνητική ήταν η απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου στο αίτημα του πρώην υπουργού Οικονομικών να καταθέσει ως μάρτυρας ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης.

-

Της Λίας Κοντοπούλου

Αρνητική ήταν η απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου στο αίτημα που υπέβαλε ο πρώην Υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου να κληθεί ως μάρτυρας ο Κώστας Βαξεβάνης, ο οποίος είχε δημοσιεύσει τα ονόματα της λίστας τον Οκτώβριο του 2012.

Παρότι στο αίτημά του για κλήτευση του κ. Βαξεβάνη αλλά και του πραγματογνώμονα που είχε χρησιμοποιήσει ο δημοσιογράφος συντάχθηκε και η Εισαγγελέας της έδρας, το δικαστήριο το απέρριψε.

Οι δικαστές απέρριψαν επίσης και το αίτημα που υπέβαλε νωρίτερα η Εισαγγελέας για κατάσχεση και έρευνα του υπολογιστή της γραμματέως του Ευάγγελου Βενιζέλου, ενώ παράλληλα έκρινε πως δεν συντρέχει λόγος να κληθεί να καταθέσει ο μέχρι πρότινος επικεφαλής της Αρχής Καταπολέμησης Μαύρου Χρήματος και νυν Υπουργός Παναγιώτης Νικολούδης, αίτημα που είχε υποβληθεί από πλευράς του κ. Παπακωνσταντίνου.

Το δικαστήριο διέκοψε για την ερχόμενη Δευτέρα, όπου θα συνεχιστεί η κατάθεση του ειδικού πραγματογνώμονα της ΕΛΑΣ, Απόστολου Δελτσίδη.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)