Δικαιοσύνη

16 Οκτωβρίου 2014 19:59

Ένοχος και σε δεύτερο βαθμό ο Παναγιώτης Ψωμιάδης για την Κορώνεια

Ο πρωην Νομάρχης Θεσσαλονίκης κρίθηκε ένοχος για τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και της απιστίας.

-


Ποινή φυλάκισης 11 μηνών, με τριετή αναστολή, επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης, στον πρώην Νομάρχη Θεσσαλονίκη Παναγιώτη Ψωμιάδη, για την καθυστέρηση επιβολής προστίμων -αλλά και το μετέπειτα «κούρεμα» τους-  σε βιοτεχνίες που ρύπαιναν την αποξηραμένη, πλέον,  λίμνη Κορώνεια.

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης κρίθηκε ένοχος για τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και της απιστίας. Η επιβληθείσα ποινή είναι μειωμένη κατά τέσσερις μήνες σε σχέση με την πρωτόδικη απόφαση.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο πρώην Νομάρχης επέβαλε πρόστιμα με καθυστέρηση 15 μηνών από τις εισηγήσεις των αρμόδιων υπηρεσιών, μειωμένα, μάλιστα, κατά περίπτωση έως και 30%. Στα πρόστιμα ηκαν σε δέκα βιοτεχνίες -μετά τους σχετικούς ελέγχους- το συνολικό ποσό μειώθηκε κατά 24.660 ευρώ.

Απολογούμενος, ο κ. Ψωμιάδης αρνήθηκε τις κατηγορίες, τονίζοντας ότι ακολούθησε τις εισηγήσεις των αρμόδιων υπηρεσιών. Σε ό,τι αφορά τα πρόστιμα υποστήριξε ότι ο ορισμός και η μείωσή τους ήταν στη διακριτική του ευχέρεια.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)