Δικαιοσύνη

14 Οκτωβρίου 2014 14:56

«Φρένο» στις φοροεπιδρομές στα σπίτια χωρίς την παρουσία εισαγγελέα

Μόνο με την παρουσία εισαγγελέα θα γίνονται οι έρευνες εφοριακών στα σπίτια των φορολογουμένων, απεφάνθη ο Άρειος Πάγος.

-

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και επικεφαλής των οικονομικών εισαγγελέων, Νικόλαος Παντελής, σε γνωμοδότησή του αναφέρει ότι η κατ΄ οίκον έρευνα υπαλλήλων των ΔΟΥ και των άλλων φορολογικών υπηρεσιών σε κατοικίες φορολογουμένων πολιτών είναι δυνατή ακόμη και εκτός του επίσημου ωραρίου, δηλαδή και κατά τις νυκτερινές ώρες, αλλά υπό την προϋπόθεση της ύπαρξης εντολής εισαγγελέα και της υποχρεωτικής παρουσίας εισαγγελικού λειτουργού.

 

Ο κ. Παντελής, ταυτίζεται πλήρως με τις θέσεις του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου και σε αντίθεση με την κόντρα γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, υπογραμμίζει ότι είναι αντισυνταγματικές οι πρόσφατες ρυθμίσεις που προβλέπουν την διενέργεια  «κατ’ οίκον ερευνών   από όργανα της φορολογικής διοίκησης,  με απλή  εντολή του εισαγγελέα  και χωρίς την παρουσία δικαστικού  λειτουργού».

 

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)