Γενικά

09 Σεπτεμβρίου 2014 17:17

Δωρεάν διάθεση κάδων οικιακής κομποστοποίησης

Ανακύκλωση των οργανικών απορριμμάτων στο σπίτι προτείνει ο Δήμος Αθηναίων

-


Δωρεάν κάδους οικιακής κομποστοποίησης διαθέτει ο Δήμος Αθηναίων με στόχο τη δημιουργία ολοκληρωμένης διαχείρισης βιοαποβλήτων στην πηγή και την επέκταση της ανακύκλωσης στα νοικοκυριά. 

Οι κάδοι  χωρητικότητας 310lt, είναι κατάλληλοι για την ανακύκλωση οργανικών απορριμμάτων, όπως φλούδες από φρούτα και λαχανικά, κομμένα κλαδιά, φυτά, χόρτα, κουρεμένο γρασίδι, φύλλα, κλπ, τα οποία ακολούθως  μετατρέπονται σε ένα είδος εδαφοβελτιωτικού (κόμποστ) που χρησιμεύει ως λίπασμα.

Ο κάδος κομποστοποίησης πρέπει να τοποθετηθεί σε κήπο, σε μέρος με πρωϊνό ή απογευματινό ήλιο, πάνω στο χώμα, όχι πάνω σε μπετόν, άσφαλτο ή πέτρα. Η παράδοση του κάδου  γίνεται από υπαλλήλους του δήμου Αθηναίων, στην οικία των ενδιαφερομένων.

Όσοι ενδιαφέρονται να αποκτήσουν κάδο οικιακής κομποστοποίησης, μπορούν να συμπληρώσουν την σχετική φόρμα -βρίσκεται στο site του δήμου Αθηναίων - και να την αποστείλουν έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)