Δικαιοσύνη

14 Ιουλίου 2014 11:50

Παράνομη κρίθηκε η απεργία-αποχή της ΑΔΕΔΥ

Παράνομη κρίθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών η απεργία-αποχή της ΑΔΕΔΥ σχετικά με την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων.

-



Το Δικαστήριο έκρινε παράνομες τις απεργιακές κινητοποιήσεις και την αποχή διαρκείας της ΑΔΕΔΥ αναφορικά με τη διαδικασία της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, μετά την προσφυγή των Υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών.

Σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ σημειώνει ότι το Δικαστήριο «έκρινε την απεργία – αποχή, από κάθε ενέργεια σχετική με την αξιολόγηση, παράνομη για τυπικούς λόγους, όχι όμως προσωρινά εκτελεστή».

Η ΑΔΕΔΥ προσθέτει ότι «θα ακολουθήσει έφεση εντός τριών ημερών κατά της απόφασης» και επισημαίνει ότι «μέχρι να εκδικαστεί, η απεργία συνεχίζεται κανονικά και νόμιμα».

Σημειώνεται ότι η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. θα συνεδριάσει σήμερα στις 13:00 για να καθορίσει τις περαιτέρω κινήσεις της μετά και την απόφαση του Πρωτοδικείου.

Με ανακοίνωσή του το απόγευμα της Δευτέρας, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σχολιάζοντας την δικαστική απόφαση, αφού υπογράμμισε ότι "έγινε δεκτή η αγωγή του Ελληνικού Δημοσίου και αναγνωρίστηκε ως εξαρχής ευθέως παράνομη η ενέργεια της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, να καλέσει στο πλαίσιο «απεργίας» τους δημοσίους υπαλλήλους να μην εφαρμόσουν το ν. 4250/2014 για την αξιολόγηση στο δημόσιο τομέα", επισήμανε ότι "η υποχρέωση καθολικής εφαρμογής του νόμου, αυτονόητη σε ένα κράτος δικαίου, επιβεβαιώνεται πλέον και μέσω της δικαστικής κρίσης".

"Μετά και τη σημερινή εξέλιξη, η διαδικασία της αξιολόγησης πρέπει να προχωρήσει απρόσκοπτα. Ουδείς μπορεί πλέον να επικαλείται άγνοια ή πλάνη για τις υπηρεσιακές υποχρεώσεις του σχετικά με την εφαρμογή του νέου συστήματος αξιολόγησης, καλυπτόμενος πίσω από την κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ που κρίθηκε με τη δικαστική απόφαση παράνομη", σημείωναν υψηλόβαθμοι παράγοντες του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)