Γενικά

28 Απριλίου 2014 07:21

Έρευνες για τις συνθήκες της τραγωδίας στο Ελληνικό

Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του ένα 13χρονο αγόρι και τραυματίστηκε σοβαρά η 9χρονη αδερφή του, ερευνούν οι αρχές.

-

Φως στα αίτια της τραγωδίας που έχει συγκλονίσει από την Κυριακή το απόγευμα το πανελλήνιο, προσπαθούν να δώσουν οι αρχές που ερευνούν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες τραυματίστηκε θανάσιμα ο 13χρονος και σοβαρά η 9χρονη αδελφή του.

Η τραγωδία εκτυλίχθηκε το απόγευμα της Κυριακής σε παιδικό πάρκο στην συμβολή των οδών Κύπρου και Γούναρη στο Ελληνικό. Τα δύο αδελφάκια έπαιζαν αμέριμνα μέσα σε μια φουσκωτή  μπάλα σε πισίνα του παιδικού πάρκου όταν ξαφνικά σηκώθηκε μπουρίνι και πήρε την μπάλα με τα παιδιά τα οποία χτύπησαν σε άλλα αντικείμενα του πάρκου.

Οι γονείς τους, αλλά και οι άλλοι παρευρισκόμενοι προσπάθησαν να τα συνεφέρουν ενώ τελικά διακομίστηκαν με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία. 

Όπως έγινε γνωστό από το Νοσοκομείο, το 13χρονο αγόρι όταν διακομίστηκε ήταν ήδη νεκρό. Σε ότι αφορά την 9χρονη, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση και έχοντας επαφή με το περιβάλλον στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία». Σύμφωνα με τους γιατρούς το κοριτσάκι, φέρει τραύμα στον πνεύμονα.  

Όπως έγινε γνωστό, το λούνα παρκ λειτουργούσε χωρίς τη σχετική άδεια, ενώ οι αρχές άσκησαν ήδη ποινικές διώξεις για ανθρωποκτονία και σωματικές βλάβες από αμέλεια στους τρεις συλληφθέντες για το τραγικό συμβάν.

Ως το «πλέον απίθανο και απίστευτο τραγικό γεγονός στο οποίο συνέδραμαν όλες οι απίθανες φυσικές δυνάμεις» χαρακτήρισε το δυστύχημα, ο συνήγορος του Ιταλού ενοικιαστή εξοπλισμού του παιδικού πάρκου. Έξω από το γραφείο του εισαγγελέα όπου οδηγήθηκαν ο εντολέας του και άλλοι δύο υπάλληλοι του λούνα παρκ, ο δικηγόρος Άγης Τάτσης εξέφρασε τη βαθιά οδύνη του για το τραγικό περιστατικό και υποστήριξε ότι στον χώρο εφαρμόζονταν όλοι οι προβλεπόμενοι κανόνες ασφαλείας.

Μάλιστα, τόνισε ότι ο κανονισμός απαγορεύει ρητά τη λειτουργία του επίμαχου παιχνιδιού, όταν ο αέρας ξεπερνά τα 9 μποφόρ «κάτι που δεν συνέβαινε χθες». «Κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει ότι ένας όγκος 80 κιλών θα μπορούσε να σηκωθεί με μία ριπή ανέμου. Δεν έχει συμβεί ποτέ ατύχημα εδώ και 17 χρόνια, που ο πελάτης μου ασχολείται με αυτήν τη δουλειά» υποστήριξε.

Επισήμανε πως στο συγκεκριμένο παιχνίδι είχε γίνει έλεγχος της πίεσης του αέρα και ήταν δεμένο όπως έπρεπε, «αλλά το σκοινί έσπασε και η μπάλα σηκώθηκε οκτώ μέτρα στο αέρα».

Μετά από εντολή του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Ειδικός Γραμματέας του Σώματος Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ), Παρασκευάς Νομικός, διέταξε την άμεση διενέργεια ελέγχου στο Δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης, προκειμένου να εξεταστεί η νομιμότητα λειτουργίας του Λούνα Παρκ, στη συμβολή των οδών Κύπρου και Γούναρη στο Δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης, στο οποίο έλαβε χώρα το χθεσινό τραγικό περιστατικό.  

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)