Δικαιοσύνη

16 Απριλίου 2014 17:41

Ρουπακιάς στην ανακρίτρια: «Δεν έχω πειράξει ποτέ ούτε ένα μυρμήγκι»

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω πειράξει ποτέ ούτε ένα μυρμήγκι, είπε στην ανακρίτρια ο Γιώργος Ρουπάκιας.

-



Της Έρρικας Βαλλιάνου

Μπορεί να ανακάλεσε την πρώτη του απολογία στην ανακρίτρια Πειραιά ο Γιώργος Ρουπακιάς για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, αλλά στη συμπληρωματική του απολογία στις αρχές της εβδομάδας στις εφέτες ανακρίτριες δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει γιατί βγήκε εκείνη τη νύχτα από το αυτοκίνητό του κρατώντας μαχαίρι.

Η ανακρίτρια Ιωάννα Κλάπα επέμενε με ερωτήσεις όχι μόνο γιατί είχε ένα πτυσσόμενο μαχαίρι στο αυτοκίνητο, αλλά και γιατί το κρατούσε στο χέρι καθώς έβγαινε για να συνεχίσει τις αντεγκλήσεις με την παρέα του Παύλου Φύσσα, όπως είχαν αρχίσει μέσα από το μπαρ.

Απόσπασμα διαλόγου:

Ανακρίτρια: Το είχατε στην τσέπη το μαχαίρι για προστασία σας, επειδή λέτε ότι φοβόσαστε ή το είχατε βγάλει και το είχατε κιόλας ανοίξει;

Γ. Ρουπακιάς:  Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω πειράξει ποτέ ούτε ένα μυρμήγκι, αλλά βλέποντας τον Φύσσα γιγαντόσωμο που έβριζε την οικογένεια μου, δεν ξέρω πως το είχα βγάλει από την τσέπη και το είχα ανοίξει.

Ανακρίτρια: Δηλαδή είχατε αποφασίσει να το χρησιμοποιήσετε;

Γ. Ρουπακιάς: Δεν ξέρω ήμουν σε σύγχυση. Εγώ έκανα δύο βήματα προς το μέρος του ενώ εκείνος είχε κάνει τρία με τέσσερα.

Σε άλλο σημείο της απολογίας του, που φθάνει τις 52 σελίδες, ο Γιώργος Ρουπακιάς θέλει να ξεκαθαρίσει με το τι εννοεί αυτός «ηθικούς αυτουργούς». Αρχίζει λέγοντας ότι ανακαλεί την πρώτη του απολογία στις 18/9 στην ανακρίτρια Πειραιά, αλλά και την προανακριτική στην ασφάλεια, λέγοντας ότι αμέσως τον ρώτησαν για ηθικούς αυτουργούς κι αυτός επειδή είναι αμόρφωτος άνθρωπος, δεν ήξερε ακριβώς τι σημαίνει ηθικός αυτουργός και έτσι μίλησε γενικά για τις σχέσεις του με τη Χρυσή Αυγή. Τη μόνη απολογία που παραδέχθηκε ότι την έδωσε αβίαστα είναι αυτή στον ανακριτή κ. Γεωργουλέα.

Απόσπασμα διαλόγου:

Ανακρίτρια: Μα και εκεί λέτε ότι δεν γεννιέται κανείς Χρυσαυγίτης, αλλά πεθαίνει Χρυσαυγίτης. Τι εννοείτε με αυτό;

Γ. Ρουπακιάς: Ότι την Ιστορία που μας μαθαίνουν στα σχολεία δεν είναι πραγματική. Δηλαδή πρέπει κανείς μόνο του να ζήσει, να καταλάβει τι είναι εθνικισμός και τι είναι Έλληνας και σχεδόν στα γεράματα και λίγο πριν πεθάνει να καταλάβει τι είναι ελληνικό έθνος… Γηράσκω αεί διδασκόμενος.

Ο καθ' ομολογίαν δολοφόνος του Παύλου Φύσσα επέμενε ότι εκείνο το βράδυ δεν ήταν δίπλα του στο αυτοκίνητο ο συγκατηγορούμενος του Γιάννης Καζαντζόγλου και ότι μόνο τον είχε συναντήσει νωρίτερα και του είχε δώσει το τηλέφωνό του.

Οι ανακρίτριες Κλάπα και Δημητροπούλου συνεχίζουν εντατικά την ανάκριση περιμένοντας άμεσα από τη Βουλή τα έγγραφα για την άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγης, προκειμένου να τους στείλουν κλήση για απολογία αφού αρχίζουν να στενεύουν τα χρονικά περιθώρια.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)