Δικαιοσύνη

14 Απριλίου 2014 21:20

Μαραθώνια η απολογία του Ρουπακιά, που ανασκεύασε…

Μετά από δέκα ώρες ολοκληρώθηκε η συμπληρωματική απολογία του Γιώργου Ρουπακιά, αφού οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ανασκεύασε πολλά τόσο για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα όσο και για τις σχέσεις του με τη Χρυσή Αυγή.

-



Της Έρρικας Βαλλιάνου

Πολλές φορές στη δεκάωρη απολογία του, που φθάνει τις 52 σελίδες, ο Γιώργος Ρουπακιάς απαντούσε στις ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητρόπουλου, «δεν θυμάμαι ήμουν υπό σύγχυση, δεν κατάλαβα».

Διαφορετική είναι και η θέση του στις επίμονες ερωτήσεις από τις ανακρίτριες για τον συγκατηγορούμενο του, Γιάννη Καζαντζόγλου (που απολογείται επίσης αύριο συμπληρωματικά), αν ήταν συνεπιβάτης τη νύχτα του φόνου του Παύλου Φύσσα ή όχι.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι καταλυτικά τα νέα στοιχεία στην ανάκριση, τα οποία έχουν βρεθεί στους υπολογιστές και από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και έτσι ρωτήθηκε για πολλά πράγματα γύρω από τη Χρυσή Αυγή.

Οκτώ φορές αναγκάστηκε η ανακρίτρια Ιωάννα Κλάπα να τον ρωτήσει για τις σχέσεις του με τον Ηλία Κασιδιάρη και τον Ηλία Παναγιώταρο, οι οποίοι  είχαν πει αρχικά ότι δεν τον γνωρίζουν, ενώ έχει βρεθεί κοινή τους φωτογραφία.

Υποθέτω ότι αυτοί δεν με θυμούνται εξήγησε ο κατηγορούμενος, ενώ σε άλλες φωτογραφίες δείχνει να ασκείται στην σκοποβολή και να φωτογραφίζεται σε άλλες εκδηλώσεις της οργάνωσης, πράγματα που δεν μπορούσε σήμερα να εξηγήσει γιατί επέμενε ότι ήταν απλά φίλος της Χρυσής Αυγής και όχι μέλος. Ωστόσο, τα νέα στοιχεία δείχνουν ότι είχε κεντρικό ρόλο στη Χρυσή Αυγή.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)