Γενικά

13 Απριλίου 2014 20:11

Παραλίγο τραγωδία με ελληνική φρεγάτα ανοικτά της Χάιφα

Ισραηλινός πύραυλος παραλίγο να χτυπήσει την ελληνική φρεγάτα Σαλαμίς 10 ναυτικά μίλια ανοιχτά από τη Χάιφα.

-

Το βράδυ της 9ης Απριλίου ,γύρω στις 21.00 το βράσδυ, η φρεγάτα Σαλαμίς έπλεε ανοιχτά από τη Χάιφα. Είχε ολοκληρώσει την συμμετοχή της στην άσκηση Noble Dina στην οποία συμμετείχε μαζί με ναυτικές μονάδες από ΗΠΑ και Ισραήλ και περίμενε για να “δέσει” στο λιμάνι.

Ο αξιωματικός που είχε βάρδια στη γέφυρα της φρεγάτας αντικαθιστώντας τον κυβερνήτη, πετάχτηκε από τη θέση του και έδωσε εντολή να στρέψει ο πηδαλιούχος όλο δεξιά  και «φουλ ταχύτητα», όταν είδε μια λάμψη σε χαμηλό ύψος να κινείται με ταχύτητα προς την φρεγάτα .

Τελικά, το κατευθυνόμενο βλήμα πέρασε από την πλώρη της φρεγάτας, σε απόσταση ασφαλείας.

Οι ισραηλινοί είχαν δεσμεύσει περιοχή για εκτέλεση πυρών ανοιχτά από την Χάϊφα. Η ελληνική φρεγάτα το γνώριζε και είχε σημειωθεί στους χάρτες η περιοχή στην οποία δεν έπρεπε να εισέλθει το πλοίο. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η ελληνική πλευρά, η φρεγάτα έπλεε αρκετά έξω από την «απαγορευμένη περιοχή». Από την άλλη, πλευρά οι ισραηλινοί επισήμως μιλούν για «εκτόξευση δορυφόρου». 

Ωστόσο, το περιστατικό διαψεύδει το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού και στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού διαψεύδεται κατηγορηματικά το ότι βραδινές ώρες 9η Απριλίου 2014 κατευθυνόμενο βλήμα παρολίγο να πλήξει τη Φρεγάτα ΣΑΛΑΜΙΣ, στην περιοχή ανοιχτά της Χάιφα, Ισραήλ. Η Φρεγάτα ΣΑΛΑΜΙΣ ουδέποτε διέτρεξε σε κίνδυνο από κατευθυνόμενο βλήμα. Μέλος του πληρώματος της Φρεγάτας μεταφέρθηκε εκτάκτως βραδινές ώρες 9η Απριλίου 2014 σε νοσοκομείο της Χάιφα για λόγο, που ουδεμία σχέση έχει με το πιθανολογούμενο συμβάν.» 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)