Δικαιοσύνη

06 Απριλίου 2014 13:25

Σοκάρουν οι μαρτυρίες από τον ξυλοδαρμό του Ιλίρ Καρέλι

Αποκαλυπτικές για την αγριότητα του ξυλοδαρμού μέχρι θανάτου του Ιλίρ Καρέλι, είναι οι καταθέσεις στη δικογραφία της υπόθεσης.

-

Με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες περιγράφεται η κακοποίηση του Ιλίρ Καρέλι, που οδήγησε στον βασανιστικό θάνατό του, στις φυλακές Νιγρίτας, στα στοιχεία από τη δικογραφία που δημοσιεύει η ιστοσελίδα Το Βήμα.

Συγκλονιστικές είναι οι περιγραφές από όλους τους παρευρισκόμενους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, πλήν ενός, αλλά και από τους εξωτερικούς φρουρούς, που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στη φυλακή. 

Μάλιστα, κατονομάζονται όλοι όσοι κτυπούσαν το 42χρονο κακοποιό, σε όλα τα σημεία του σώματός του. Να σημειωθεί πως προσδιορίζονται δύο που τον κτυπούσαν με μεγαλύτερη μανία, ενώ για τον έναν από τους δύο σημειώνεται ότι ήταν αυτός που τον κτύπησε με το βραχίονά του στο στέρνο του και του επέφερε το καίριο πλήγμα.

«Κάποιος από τους 14 που κτυπούσαν τον Καρέλι φώναξε «σταματήστε θα τον σκοτώσουμε». Όμως κανείς δεν τον άκουσε» σύμφωνα με απόσπασμα από την κατάθεση αξιωματικού της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων.

Να σημειωθεί πως η δικογραφία δεν στηρίζεται σε ένορκες καταθέσεις των σωφρονιστικών υπαλλήλων, αλλά σε αφηγηματικές καταθέσεις στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. σύμφωνα με όσα τους εξομολογήθηκαν ορισμένοι από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)