Γενικά

25 Φεβρουαρίου 2014 14:30

Πιστοποιητικά με μια στάση στα ΚΕΠ

Νέες υπηρεσίες από τα 1060 Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

-



Του Γιώργου Παπακωνσταντίνου 

Σε μια επίσκεψη, με μια αίτηση και στο λεπτό, θα μπορούν οι πολίτες να παίρνουν από τα ΚΕΠ, φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, πιστοποιητικά δημοτολογίου όπως βεβαιώσεις οικογενειακής κατάστασης, γέννησης και ιθαγένειας.

Αυτές θα είναι οι νέες υπηρεσίες που θα παρέχονται μέχρι το τέλος της εβδομάδας, και από τα 1060 Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών που λειτουργούν στους 325 δήμους της χώρας. Αυτό περιλαμβάνεται στο πρώτο στάδιο του σχεδίου αναβάθμισης των ΚΕΠ που παρουσίασε σήμερα η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, παρουσία του πρώην Υφυπουργού Δημόσιας Διοίκησης και θεμελιωτή των ΚΕΠ, κ. Σταύρου Μπένου.

"Θέλουμε τα ΚΕΠ να είναι υπηρεσίες μιας στάσης, που θα παρέχουν έργο υψηλής προστιθέμενης αξίας προς τους πολίτες" τόνισε ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Προανήγγειλε μάλιστα ότι στους επόμενους μήνες θα διευρυνθούν περαιτέρω οι παρεχόμενες υπηρεσίες, με την χορήγηση του ηλεκτρονικού παράβολου, πιστοποιητικά στρατολογίας, αλλά και εξυπηρέτηση αιτήσεων για ένταξη στο κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο της ΔΕΗ. Ο κ. Μητσοτάκης έθεσε ως μακροπρόθεσμο στόχο τη δυνατότητα διεκπεραίωσης πιο σύνθετων υπηρεσιών, όπως οι φάκελοι αδειοδοτήσεων.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)