Γενικά

28 Νοεμβρίου 2013 20:38

Οικονομικά κίνητρα για ηλεκτρική θέρμανση αντί τζακιών

Τη θέσπιση οικονομικών κινήτρων, προκειμένου οι πολίτες να χρησιμοποιούν ηλεκτρικές συσκευές θέρμανσης αντί για τζάκια, ώστε να περιοριστεί η ατμοσφαιρική ρύπανση, προωθεί το Υπουργείο Περιβάλλοντος.

-


Δωρεάν ρεύμα για τους καταναλωτές, που έχουν ενταχθεί στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, κατά τις περιόδους αυξημένης ατμοσφαιρικής ρύπανσης, ζητά ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης.

Με επιστολή προς τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας ο κ. Μανιάτης ζητά συγκεκριμένα «να προβλέπεται μηδενική χρέωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας για τις ευπαθείς ομάδες καταναλωτών που προμηθεύονται ηλεκτρικό ρεύμα με Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (Κ.Ο.Τ), για το διπλάσιο αριθμό των ημερών που θα παρουσιαστούν υπερβάσεις των αιωρούμενων σωματιδίων πάνω από τα 150 mg/m3».

Η υλοποίηση του μέτρου απαιτεί, σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος, «ειδική ρύθμιση, η οποία πρακτικά θα υιοθετεί διαφορετική έκπτωση για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο σε ακραίες περιπτώσεις αιωρούμενων σωματιδίων. Η ειδική αυτή ρύθμιση θα περιλαμβάνει και αναπροσαρμογή των ορίων κατανάλωσης των δικαιούχων Κ.Ο.Τ. κατά την ποσότητα που επιτρέπεται να καταναλώσει δωρεάν, λόγω υπερβάσεων των αιωρούμενων σωματιδίων πάνω από 150 μg/m3».

Ο κ. Μανιάτης καλεί την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας να γνωμοδοτήσει για το προτεινόμενο μέτρο, αλλά και να εισηγηθεί συμπληρωματικά, ή εναλλακτικά μέτρα, που θα μπορούσαν να επιφέρουν δραστικό περιορισμό της χρήσης συστημάτων θέρμανσης με καύση ξύλου, σε ακραίες περιπτώσεις περιστατικών αιθαλομίχλης

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)