Γενικά

19 Νοεμβρίου 2013 14:35

Κάδοι κομποστοποίησης στο κέντρο της Αθήνας

Διευρύνεται ο κύκλος των ενδιαφερομένων-επιχειρήσεων κυρίως- για συμμετοχή στο πρόγραμμα κομποστοποίησης του Δήμου Αθηναίων.

-

Καφέ κάδοι, ειδικοί για κομποστοποίηση, τοποθετούνται σε εμπορικές περιοχές του κέντρου της Αθήνας, καθώς υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για την αξιοποίηση υπολειμμάτων τροφών.

Στο Γκάζι, εστιατόρια και καφετέριες μπορούν να  πετούν τα υπολείμματα από την παρασκευή του φαγητού αλλά και αποφάγια, σε ξεχωριστούς καφέ κάδους  που τοποθέτησε ο δήμος Αθηναίων.

Εκτός από τις επιχειρήσεις συμμετέχουν και κάτοικοι της περιοχής, συλλέγοντας τα υπολείμματα τροφών σε κομποστοποιήσιμη σακούλα από καλαμπόκι, η οποία αποσυντίθεται πλήρως κατά τη διάρκεια της κομποστοποίησης, όπως εξήγησε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Ανδρέας Βαρελάς.

Σημειώνεται ότι η αξιοποίηση των υπολειμμάτων τροφών ξεκίνησε τον Οκτώβριο στην οδό  Κυπριάδου στα Άνω Πατήσια με ενθαρρυντικά αποτελέσματα κατά  την πιλοτική εφαρμογή.

Η πρώτη ανάλυση έδειξε καθαρότητα υλικού 92%, γεγονός που οφείλεται αφενός  στην καλή συνεργασία Δήμου-δημοτών και τη μελετημένη εκστρατεία ενημέρωσης, αφετέρου  στην εκτεταμένη χρήση κομποστοποιήσιμων σακουλών. 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)