Δικαιοσύνη

15 Νοεμβρίου 2013 18:40

ΣτΕ: Δεν θα ξαναδιδάξει το μέλος της 17Ν, Κώστας Τέλιος

Το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την αίτηση του Κώστα Τέλιου, καταδικασμένου μέλους της 17Ν, που τώρα που αποφυλακίσθηκε, ζητά να επανέλθει και να διδάξει ως δάσκαλος.

-

Της Έρρικας Βαλλιάνου

Ο Τελιος είχε καταδικασθεί σε κάθειρξη 22 χρόνων για μια δολοφονία και ληστεία με το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας. Τα πειθαρχικά συμβούλια μετά την καταδίκη του ως μέλους της εγκληματικής οργάνωσης, έχουν αποφασίσει την οριστική του παύση από το λειτούργημα του δασκάλου.

Και ο Άρειος Πάγος επισημαίνει, όπως άλλωστε και η απόφαση του Εφετείου Κακουργημάτων, ότι "το επίμαχο μέλος της 17 Νοέμβρη υπέπεσε στη παράβαση καθήκοντος κατά τον Ποινικό Κώδικα και από το 1988 εντάχθηκε στην εγκληματική οργάνωση μέχρι δε και το τέλος του 1992 συμμετείχε σε εγκληματικές ενέργειες της οργάνωσης Ενόψει δε της βαρύτητας και των συνθηκών τέλεσης του παραπτώματος, είναι προσήκουσα η επιβληθείσα ποινή της οριστικής παύσης".

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)