Γενικά

04 Νοεμβρίου 2013 19:40

Σύσκεψη για την αντιμετώπιση της λαθροϋλοτομίας

Έμφαση στη μάχη κατά της λαθροϋλοτομίας σε Ήπειρο και Δυτική Μακεδονία δόθηκε σε σύσκεψη υπό τον αναπληρωτή υπουργός Περιβάλλοντος, Σταύρο Καλαφάτη.

-



Οι τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισης της λαθροϋλοτομίας στην Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία βρέθηκαν στο επίκεντρο σύσκεψης, υπό τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Σταύρο Καλαφάτη, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας στα Ιωάννινα.

Ο κ. Καλαφάτης ζήτησε από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς συνεργασία και  εντατικοποίηση των δράσεων για την ουσιαστική αντιμετώπιση του φαινομένου της λαθροϋλοτομίας που τα τελευταία χρόνια έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις.

«Η παράνομη υλοτομία βρίσκεται ψηλά στην κυβερνητική ατζέντα καθώς έχει πολλές παραμέτρους με σοβαρές περιβαλλοντικές, κοινωνικές και οικονομικές προεκτάσεις» υπογράμμισε ο κ. Καλαφάτης και πρόσθεσε: «Είμαστε ικανοποιημένοι από τα μέχρι τώρα αποτελέσματα των μέτρων που έχουμε πάρει αλλά δεν μας αρκεί αυτό, θέλουμε μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα. Γι’ αυτό είμαστε σήμερα εδώ για να σχεδιάσουμε και οργανώσουμε δράσεις αφού συζητήσουμε μαζί σας τα προβλήματα που βιώνετε καθημερινά. Ως Υπουργείο θέλουμε να νομοθετούμε όχι μέσα από τα γραφεία αλλά αφού βγούμε στην περιφέρεια και ακούσουμε και συζητήσουμε με τους τοπικούς φορείς. Ας εστιάσουμε λοιπόν, τη συζήτησή μας σε προτάσεις και δράσεις που θα έχουν απτά αποτελέσματα. Το Υπουργείο καταλαβαίνει ότι υπάρχει έντονο πρόβλημα και, όπου υπάρχει ανάγκη να καλυφθούν προσωπικές ανάγκες κατοίκων μικρών ορεινών περιοχών, ο νόμος το προβλέπει.»

Η σύσκεψη με θέμα «Λαθροϋλοτομία – Τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισης» έγινε παρουσία της Γενικής Γραμματέως Αποκεντρωμένης Διοίκησης Βασιλικής Ευταξά και του Ειδικού Γραμματέα Δασών του ΥΠΕΚΑ, Γεώργιου Αμοργιανιώτη. Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή των Βουλευτών Ιωαννίνων κ.κ. Άννας Ασημακοπούλου και Σταύρου Καλογιάννη, του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη, του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δημήτρη Σαββόπουλου, του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης Χρήστου Ευαγγέλου, Δημάρχων και εκπροσώπων Δήμων της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας, του Διοικητή του Α΄ Σώματος Στρατού, του Διοικητή της 8ης Μεραρχίας, του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Ηπείρου, του Αστυνομικού Διευθυντή Ιωαννίνων, του Αστυνομικού Διευθυντή Καστοριάς, του Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιωαννίνων, των προϊσταμένων των δασικών υπηρεσιών της περιοχής, εκπρόσωπων της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ηπείρου και της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Δυτικής Μακεδονίας, εκπροσώπων του ΣΔΟΕ και του ΓΕΩΤΕΕ.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)